Butterfly Grid: akár több százezren is játszhatnak egymással

MTI Sajtóadatbank, 2002. május 9. 19:40
Az IBM és egy újonnan létesült cég, a Butterfly.net Inc. egymilliónál is több résztvevő befogadására alkalmas online számítógépes játékhálózatot létesített. A hálózatot a nagyobb játékkiadó cégek számára adják majd bérbe.
A Butterfly Grid egyúttal az IBM "grid computing" (rácsszámítás) koncepciójának első kereskedelmi alkalmazását is képviseli. Az IBM a rácsszámítás koncepciót térben szétszórt számítástechnikai berendezések teljesítményének egyesítése céljára dolgozta ki. Az IBM kétéves fejlesztő munkával játékkonzolok és személyi számítógépeken futó játékok Butterfly Grid-kompatibilissé tételére nyíltforrású (open-source) programfejlesztő eszközöket bocsát a játékfejlesztő vállalatok részére.

A Butterfly Grid üzemeltetéséhez a Butterfly a szoftvert, az IBM pedig a berendezéseket adja a bérlők számára. A játékkiadó vállalatok a vonali játék díjbevételének egy részét fizetik a rács üzemeltetőinek bérleti díjként. Az internet jelenleg is lehetőséget ad vonali játékokra, a rendszer korlátai azonban nem teszik lehetővé a tömeges részvételt. A Butterfly rácsrendszerében akár több százezren is játszhatnak majd egymással, ehhez azonban új játékokat kell kifejleszteni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14