Új IBM biztonsági szoftver

Milkovits Gábor, 2006. február 19. 09:42
Az IBM új, kisvállalkozásoknak szánt hálózati biztonsági szoftvert tervez forgalomba hozni Tivoli Identity Manager Express néven.
Az új alkalmazás két kiemelt újdonsága az új jelszókezelő, illetve a pénzügyi elszámolást megkönnyítő funkció. A Tivoli ugyanis lehetetlenné teszi, illetve meggátolja az adott vállalat alkalmazottai számára, hogy más, vagy akár korábbi alkalmazottak esetleg nem törölt jelszavaihoz és személyes dokumentumaihoz hozzáférjenek. A megoldás révén a kis és közepes vállalkozások megvédhetik fontos és bizalmas információikat a használaton kívüli jelszavakat felhasználó illetéktelen behatolóktól. A szoftver másik fő profilja egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével a kisebb cégek népes könyvelői gárda nélkül is viszonylag könnyedén elkészíthetik kötelező beszámolóikat, a program ugyanis folyamatosan összegyűjti és megfelelő formába önti, illetve raktározza az ehhez szükséges adatokat.

Az IBM Tivoli Identity Manager Express szoftverről a „kék óriás” egyelőre nem közölt részletes információkat, ezekre azonban valószínűleg nem sokat kell várni, a hivatalos bemutató ugyanis legkésőbb a jövő hét elején sorra kerül.
Kulcsszavak: IBM security hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50