Akár 4800 dpi-vel is?

HP tintasugarasok

, 2002. május 20. 10:01
A HP-Compaq fúzió bejelentésekor is hangsúlyt kapott, hogy a cégóriás önálló divízióként kíván foglalkozni a digitális képalkotás területével. Mindez nem okozott meglepetést azoknak, akik korábban figyelemmel kísérték a HP digitális fényképezőgépeinek és tintasugaras nyomtatóinak karrierjét: tökéletesen együttműködő, esetenként számítógép közbeiktatása nélkül (a digitális képeket tartalmazó memóriakártyáról beolvasó), közvetlenül és fotóminőségben nyomtatni képes printereket helyeztek a kereskedők polcaira.
Az összehangolási folyamat láthatóan folytatódik, amelynek egyik állomása, hogy a HP nemrégiben bejelentette: 4800 dpi felbontásra optimalizált technológiával látja el jövőbeni tintasugaras nyomtatóinak nagy részét. És a folyamatnak még nincs vége: "A megnövelt felbontás csupán az első a HP ez évre időzített technológiai fejlesztései közül" - nyilatkozta Larry Lesley, a HP Personal Printing Organization elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: "Aki ma új digitális fényképezőgépet vásárol, többnyire azt tervezi, hogy otthon állítja majd elő a fotókat. A digitális output iránti erősödő kereslet fényében a HP és a többi nyomtatószállító számára továbbra is fontos feladatot jelent a jellemzők továbbfejlesztése és a nyomatminőség javítása."

A HP jövőbeni tintasugaras nyomtatóihoz kifejlesztett 4800x1200 dpi-re optimalizált felbontás gyakorlatilag olyan alternatív fényképüzemmód bevezetését jelenti, amely a nagy felbontású eredetik HP Prémium fotópapírra történő nyomtatása során bizonyulhat hasznosnak. A HP speciális képalkotási megoldása segítségével a nyomtató - a festékcseppek elhelyezését optimalizálva - kiváló minőségben adja vissza a nagy felbontású fájlok apró részleteit. A 600 dpi-nél nagyobb felbontású forrásanyagok nyomtatásához szánt, új fejlesztésű üzemmód ideális alkalmazása minden esetben HP Prémium fotópapír és megfelelő számítógépes erőforrások használatát igényli.

A 4800 dpi-s új cél sokak számára elérhetetlen "csúcsminőséget" jelent, de ne felejtsük el, hogy a HP már eddig is 2800 dpi felbontású printerekkel volt jelen a piacon. Néhány hónapja a többfunkciós eszközök kategóriájában is új modellekkel jelent meg: az AIO (All In One) készülékek egyetlen kompakt síkágyas berendezésben egyesítik a tintasugaras nyomtatás, a faxolás, a lapolvasás és a másolás funkcióit.

A főként otthoni és kisirodai felhasználók számára kifejlesztett HP Officejet d-sorozat kiváló minőségű nyomtatást, hálózati opciókkal kiegészített, egyszerű dokumentummegosztást és kibővített digitális képalkotási jellemzőket biztosít, ami különösen a költségérzékeny területeken számíthat sikerre. Az új eszközök intelligens nyomtatási rendszere különálló nyomtatófejek és festékpatronok segítségével gondoskodik az optimális nyomtatási minőségről, de egyes modellek a digitális fényképezőgépek memóriakártyáinak befogadására alkalmas csatlakozónyílással is rendelkeznek.

A HP Officejet d-sorozat intelligens nyomtatási rendszere 19 fekete-fehér és 16 színes oldal előállítására képes percenként. Az eszköz felhasználói profeszszionális megjelenésű, 2400 dpi felbontású, fényképminőségű prezentációs és marketinganyagokat készíthetnek Prémium fotópapírra, illetve éles, 1200x600 dpi felbontású fekete szövegnyomatokat állíthatnak elő.

A korábban elkészült fényképek szkennelésére is van lehetőség, a lapolvasás 1200x4800 dpi alap- és 9600 dpi emelt szintű felbontással, 48 bit színmélységgel történik.

Az egyszerű fotónyomtatás érdekében a HP Officejet d145 és d155xi modellek a digitális fényképezőgépek memóriakártyáit is képesek olvasni, és a HP exkluzív Photo Protocol Sheet jellemzőjével is rendelkeznek. Az eszközök a CompactFlash, a SmartMedia és a Sony MemoryStick memóriakártyákat támogatják.

Kulcsszavak: HP HPQ printer =dig

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14