Sun Microsystems Magyarország: iskolai Java-laborok 50 millióért

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 6. 08:00
A Sun Microsystems Magyarország az idén 50 millió forint értékben legalább három Java-laboratóriumot hoz létre az ország különböző pontjain lévő iskolákban, illetve településeken - mondta Szkurka János, a társaság marketingigazgatója szerdán a budapesti Java-konferencia sajtótájékoztatóján.
A marketingigazgató elmondta, hogy első két laboratóriumot, a budapestit és pécsit már átadták, míg a harmadikat valószínűleg a nyár folyamán szerelik fel.

Szkurka János kifejtette: a laborok létrehozásának az a célja, hogy a felső-, illetve a középfokú oktatás keretében a diákok megismerkedhessenek a legmodernebb informatikai infrastruktúrával, s ezáltal képesek legyenek a legújabb internetes technológiákkal kapcsolatos tudás elsajátítására.

A marketingigazgató aláhúzta: a Java olyan ingyenesen hozzáférhető, nyílt forráskódú, nagy biztonságot nyújtó hálózati és programnyelv, amely kitűnően alkalmas internetes környezetben való alkalmazásra. Hozzátette: Java-alapon működik például a K&H Bank internetes bankja, illetve az Origo fórum rovata.

Szkurka János elmondta: Magyarországon mintegy 20 ezer szoftverfejlesztő van birtokában a Java programozási ismereteknek, s a szerdai ingyenes konferenciára mintegy 400 fejlesztő jött el.

Az eseményen a Java-alkalmazások kapcsán elhangzott, hogy a világon mintegy 7 millió weboldal használja ezt a programnyelvet, s évente 75 milliónál is több kézi készülékbe, így mobiltelefonba és más vezeték nélküli eszközbe építik be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14