HP Magyarország: megújított nyomtatási portfolió - "in-line" színes LaserJet

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 8. 11:42
A Hewlett-Packard új, továbbfejlesztett fotópapírokkal, tintasugaras festékkazettákkal és nyomtatókkal bővítette fényképnyomtatási portfolióját. A vállalat a megújított nyomtatási portfolió révén Magyarországon is tovább kívánja növelni jelenleg mintegy 60 százalékos piaci részesedését.

A HP bemutatta első, kis helyigényű in-line színes lézernyomtatóját, a hp color LaserJet 4600-at.

A HP in-line technológiája négy darab egymás fölött elhelyezett, elölről betölthető "intelligens" festékkazettával dolgozik, így a nyomtató egyetlen művelettel fel tudja vinni a színeket a papírra. A nyomtatás során a rendszer alulról felfelé viszi a papírt vagy más médiát a négy festékkazetta előtt. A Color LaserJet 4600 percenként tizenhat oldal előállítására képes, legyen az fekete-fehér e-mail üzenet vagy kitűnő minőségű színes oldal. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatási sebesség a hagyományos színes lézernyomtatók teljesítményének négyszerese. (A hagyományos eljárásnál a ciánkék, a bíbor, a sárga, és a fekete felvitele külön műveletben történik.) A HP függőleges in-line technológiája nem igényel nagy alapterületet a működéshez, mivel a festékkazetták egymás fölött helyezkednek el.

A percenként 16 fekete-fehér, illetve színes A4-es oldal előállítására képes hp color LaserJet 4600 többszörösen felülmúlja elődje, a hp color LaserJet 4550 teljesítményét. A HP induktív beégetőmű-technológiájának köszönhetően az új nyomtató készenléti és energiatakarékos üzemmódban egyaránt alig 19 másodperc alatt képes elkészíteni az első oldalt. A hp color LaserJet 4600 új 400 MHz-es processzorral és 416 MB-ig bővíthető memóriakonfigurációval rendelkezik.

Az egyszerű használat érdekében a HP color LaserJet 4600 egységes grafikus vezérlőpanellel rendelkezik, és könnyű hozzáférést biztosít a kellékanyagokhoz. A könnyen elsajátítható felhasználói felületet biztosító vezérlőpanel nem csak magyar nyelven, szöveges formában, de rajzos magyarázatokkal is megjeleníti az információkat. A korábbinál kevesebb, mindössze hatféle kellékanyagot igénylő új nyomtató leegyszerűsíti a kellékanyagok cseréjének folyamatát, így a felhasználó önállóan is meg tud birkózni azok cseréjével.

A hp color LaserJet 4600 a HP ImageREt 2400 eljárás révén a nyomatminőség terén is kiválóan teljesít. A HP új festékkezelési algoritmusa (HP-kellékanyagok használata esetén) pontos színszabályzást és festékkeverést garantál, így élesebb körvonalú szöveget és részletesebb grafikákat tartalmazó, fényképminőségű nyomatokat készíthetünk.

A papírtovábbítási útvonal kialakítása csökkenti a papír elakadásának valószínűségét, míg a havi 85 ezer oldalas terhelhetőség a nagy volumenű irodai nyomtatás igényeinek is megfelel.

A beágyazott webszerver segítségével az eszköz bármilyen webböngészővel, távolról is menedzselhető. A hp Web Jetadmin szoftver segíti a nagyvállalati integrációt. A HP JetCAPS program fejlesztő partnereinek nyomtatási e-szolgáltatásai révén az interneten keresztül is biztonságosan továbbíthatók a dokumentumok, a nyomtató karbantartását megkönnyítő online videók tekinthetők meg vagy automatikus nyomtatási képességek vehetők igénybe.

A hp color LaserJet 4600 sorozat nyomtatói 2002 júliusában kerülnek forgalomba Magyarországon, 599 000-1 119 000 forint javasolt nettó végfelhasználói áron.

Kulcsszavak: HP-hu nyomtatás printer HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50