Hamarosan indul az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapja

Szalay Dániel, 2002. június 22. 07:28
Hiába kattintanak azok, akik az IHM.hu oldalon keresik az újonan megalapított tárca honlapját. Rossz helyre tévednek azok is, akik az egykori Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium egykori webcímén keresik Kovács Kálmán minisztériumát, bár a hagyományos postacím valóban változatlan, ott vannak a Dob utcai épületben. Az új minisztérium új honlapot és netcímet kap, ha minden igaz. Talán már a jövő héten?
Bár a XXI. század első e-minisztériumáról van szó, e-címe a hivatalnak még nincs, mert a tárca nevének rövid megjelölése (IHM) már foglalt a .hu domén alatt. Az Irigy-Hónaljmirigy együttesé a cím. (Nem doménrablásról van szó, csupán az együttes nevének rövidítése is ez. Így aztán a minisztérium máris megtapasztalhatta a doménliberalizáció átkát.

Információink szerint azonban a jövő héttől elérhető lesz az informatikai minisztérium informatikai úton is. Jelenleg a www.ihm.gov.hu oldalon még csupán egy "You are not authorized to view this page" (Nincs jogosultsága az oldal megtekintésére) felirat sejteti, hogy itt valami bizony nagyon készül. Az Információs Társadalom és Trendkutató Központ tegnapi rendezvényén fülelve azonban úgy hallottuk, talán már a jövő héten el is indul a honlap. Természetesen magát a címét is ott hallottuk. Érdekességként említjük meg, hogy április 26-án, tehát a választások második fordulója előtti napon a Miniszterelnöki Hivatal bejegyeztette az e-miniszter.hu címet, bár a www.e-miniszter.hu címhez IP cím még nem kapcsolódik.

A megszűnésre ítéltetett Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosság honlapja (www.ikb.hu) egy ideje már nem frissül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50