IntelAktív Nap: Az Intel üdvözli az első egymilliárd eladott PC-t

Kovács Attila, 2002. július 5. 20:11
A Gartner Dataquest ipari elemző cég bejelentése nyomán az Intel július 5-én mindenütt a világon az egymilliárdodik eladott PC-t ünnepli. Ez rendkívül fontos mérföldkő egy olyan iparág számára, mely nagyjából 25 év alatt megváltoztatta a világot.
Az első kereskedelmileg sikeres és széles körben elérhető PC, az Intel 8080-as lapkájával felszerelt Altair 1974-ben jelent meg, azonban az Intel hozzájárulása a személyi számítógépek evolúciójához már 1971-ben, a mikroprocesszor kifejlesztésével megkezdődött. Az egymilliárdos mérföldkőhöz vezető út során a PC milyen teljesen megváltoztatta azt, ahogyan a vállalatok üzleteket kötnek, az emberek kommunikálnak, vásárolnak, tanulnak, információhoz jutnak és szórakoznak. Jelenleg a nyugat-európai háztartások 49 százalékában van számítógép, és a múlt év végén világszerte közel félmilliárd embernek volt otthoni internet hozzáférése.

A Gartner Dataquest számításai szerint a következő egymilliárd PC sokkal gyorsabban gazdára találhat, mint az előző. 2007 és 2008 között a PC-iparág előrevetíthetően eléri a kétmilliárdos mérföldkövet, amihez a legnagyobb növekedési lehetőséget az olyan helyek feljövőben lévő tömeges piacai kínálják, mint Kína, Latin-Amerika, Kelet-Európa és India.

A budapesti ünnepi IntelAktív Napot a Pesti Est Caféban félnapos folyamatos bemutató keretében rendezték meg. A július 5-i eseményt sajtótájékoztató nyitotta meg, amelyen Dan Snyder, az Intel EMEA térségért felelőslakossági fogyasztói marketing részlegének munkatársa bemutatta a legújabb Intel processzorokkal felszerelt számítógépeken megvalósítható korszerű szórakoztató játékokat, valamint azt, hogyan integrálódik a PC életstílisunkba, ezáltal az Intel hogyan hoz létre a jövőben új piacokat.

A kávéházi helyszínen felállított 25 darab Pentium 4 processzoros PC-n a legújabb játékprogramokat, alkalmazások, tesztek futnak, a gépek egyike a világ jelenlegi leggyorsabb asztali gépes mikroprocesszorával, a 2,53 GHz-es Pentium 4-essel van felszerelve.

Kulcsszavak: desktop Intel trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14