3G vezeték nélküli szolgáltatások: első a sport

Kollár Csaba, 2002. július 25. 20:56
Az egyik európai kutatóintézet szerint a mobiltelefon-operátoroknak az eddiginél sokkal több innovatív szolgáltatással kellene megjelenniük, ha meg akarják győzni arról a fogyasztókat, hogy térjenek át a 3G-szolgáltatásokra.
A Tahoe Networks által végzett kutatás középpontjában az emberek szolgáltatásokkal kapcsolatos választása állt. E szerint a fogyasztók jelenleg a 2G, elvárásaikban pedig a 3G hálózatokon keresztül döntő hányadban sporttal kapcsolatos alkalmazásokat, szolgáltatásokat vesznek igénybe. Nagyon népszerűek az eseménnyel azonos időben sugárzott sportinformációk, videoklipek (élő adás), de a háttérinformációk iránt is nagy a kereslet. A felmérés arra is felhívja a figyelmet, hogy a megkérdezettek mindössze 18%-a fizetne most azért, hogy személyre szabott tartalmat kapjon.

"Felmérésünk azt javasolja a szolgáltatásnyújtóknak és az operátoroknak, hogy ne csak a hagyományos sporttartalmat tegyék át 3G-környezetbe. Inkább a szokatlan, újszerű tartalmat kell adoptálni, melyek iránt a fogyasztók érdeklődést tanúsítanak majd" - nyilatkozta Herve Liboureau, a Tahoe európai elnökhelyettese.

Alan Cohen, a Tahoe másik elnökhelyettese szerint "a sikeres szolgáltatóknak számos új, innovatív szolgáltatást kellene bevezetniük a jelenlegi helyett. Sportpéldával élve: a 3G eszközökön keresztül a felhasználók azonnal vehetnének jegyeket, míg a telefonos vagy internetes megrendeléskor várnak vagy több megerősítésre van szükség a rendeléshez."

"A mobilszolgáltatóknak az eddigi merev modellek helyett flexibilis modellekben kellene gondolkodniuk és új hálózati infrastruktúrában. Tudatában kellene lenniük annak, hogy a felhasználók mit akarnak, és ehhez kellene nagyon rövid időn belül szolgáltatásokat, alkalmazásokat fejleszteni. A 3G hálózatok ugyanis csak akkor lesznek sikeresek, ha a szolgáltatók a fogyasztók számára népszerű alkalmazásokkal jelennek meg" - nyilatkozta Cohen. Majd hozzátette: "a sport ilyen tartalmi terület lehet".

Kulcsszavak: mobilszolg sport +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55