Víruskacsa: Life is beautiful

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 17. 20:03
Több helyen is felbukkant az az elektronikus körlevél, amely a "Life is beautiful.pps" vagy "La vita é bella.pps" PowerPoint prezentációkat tartalmazó, új és veszélyes vírust hordozó email-re hívja fel a figyelmet. A riasztás eddig vaklármának bizonyult, tényleges fertőzést még sehol nem regisztráltak - olvasható a McAfee hivatalos magyarországi támogató központjának, a PiK-SYS Kft-nek a közleményében.
Az üzenet brazil eredetű, 2002 elején legalább egyszer már bejárta a világhálót.

Az email német és magyar nyelven is érkezhet, tartalma a következő:

Azonnal továbbítandó!

Az információ a Microsoft-tól és a Norton-tól érkezett. Kérjük az összes kapcsolatban álló személynek továbbítani!

Kaphat egy e-mailt, amelyik tartalmaz egy Power Point bemutatót, amely a "La vita é bella.pps" vagy a "Life is beautiful.pps" címetviseli. Amennyiben ezt megkapja: NE NYISSA KI! AZONNAL TÖRÖLJE!! Ha mégis kinyitja, az alábbi üzenet jelenik meg: "Adesso é tardi, la Vostra vitanon é piú bella" vagy "Now it's too late, your life is not beautifull anymore". Azonnal elveszti a számítógép teljes tartalmát és a küldo hozzáfér a címekhez, e-mail-ekhez és jelszavakhoz. Egy új vírusról van szó, amelyik szombat délután óta jár körbe. Minden lehetot meg kell tennünk, hogy megállítsuk ezt a vírust. Az AOL már megerosítette a vírus veszélyességét és az antivírus programok egyenlore nem képesek megsemmisíteni a vírust.

Bitte lesen und sofort weiterleiten!!!!!!

Die Information kommt von Microsoft und Norton. Bitte an alle Kontaktpersonen weiterleiten!

Sie können ein Mail mit einer Power Point Präsentation erhalten, welche mit "La vita e bella.pps" oder "Life is beautiful.pps" betitelt ist. Wenn Sie es kriegen - NICHT ÖFFNEN ! SONDERN SOFORT LÖSCHEN !! Wen Sie es doch öffnen , erscheint die Mitteilung "Adesso e tardi,la Vostra vitanon e piu bella" oder "Now it's too late, your life is not beautifull anymore". Ihr verliert unverzüglich den gesamten Inhalt des PCs und der Absender hat Zugang zu Adresse, E-mail und Passwort. Es handelt sich um einen neuen Virus, der seit Samstag Nachmittag im Umlauf ist. Wir müssen das Mögliche unternehmen, um diesen Virus zu stoppen. AOL hat seine Gefährlichkeit bereits bestätigt und die Antivirus-Software ist noch nnicht i der Lage, ihn zu zerstören.

Részletes információ: http://vil.nai.com/vil/content/v_99307.htm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14