WatchGuard-termékek Magyarországon

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 20. 14:46
Egy kiemelt partneren keresztül kezdi meg termékeinek magyarországi forgalmazását a WatchGuard Technologies Inc. - jelentette be a cég bemutatkozó sajtótájékoztatóján Erika Jacobs, a cég EMEA-térségért felelős értékesítési konzultánsa. A WatchGuard hazai professzionális partnere, a PiK-SYS Kft. végzi Magyarországon a forgalmazás mellett a WatchGuard termékeinek implementálását, karbantartását és terméktámogatását.
Az egyesült államokbeli, seattle-i székhelyű, 1996-ban alapított WatchGuard az informatikai biztonsági megoldások egyik vezető szállítója a nemzetközi piacon. A társaság több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, 1999 óta jegyzik a tőzsdén. A WatchGuard 2002-ben nemzetközi szinten 75,5 millió dollár árbevételt ért el. A társaság termékeit elsősorban azok a vállalatok használják, amelyek üzletmenetében meghatározó az e-business és az internet biztonságos használata.

A termékek

WatchGuard Firebox Vclass

A Firebox Vclass nagyvállalati felhasználásra specializált csomagszűrő tűzfal és VPN-eszköz, Quality-of-Service (forgalom-rangsoroló: pl. súlyozott sorba állítás) funkciókkal. Az alapszoftverbe épített, a VPN-t támogató biztonsági funkciók és a menedzsmenteszközök konzisztens információbiztonsági infrastruktúrát nyújtanak a felhasználónak. A hardver RapidStream-fejlesztés, amely a hardveres tűzfalak között jelenleg az egyik leggyorsabb. Két Vclass (v80-v100) készülékből egy virtuális, dupla áteresztőképességű és magas rendelkezésre állású tűzfal állítható össze.

WatchGuard Firebox System

A WatchGuard Firebox System egy hardveralapú biztonsági megoldás, amely a legkülönbözőbb méretű vállalatok számára nyújt integrált tűzfal- és VPN szolgáltatásokat. A WatchGuard Firebox rendszer tartalmaz egy Firebox hardveres tűzfalat, egy irányító és monitoring szoftvert, valamint a WatchGuard LiveSecurity szolgáltatását, amely folyamatosan biztosítja a hálózatok biztonságát és a hálózati szoftverek legújabb verzióit.

WatchGuard Firebox SOHO

A WatchGuard SOHO modelljei a kisvállalkozások, a kis méretű irodák számára nyújtanak tűzfal- és VPN megoldásokat, továbbá mindazoknak, akiknek DSL-, modem- vagy IDSN-kapcsolatuk van az internettel.

WatchGuard ServerLock és AppLock/Web

A WatchGuard ServerLock a szerverek operációs rendszereinek (Sun Solaris, Microsoft Windows NT/2000) adminisztratív és biztonsági célzatú védelemkiegészítő szoftvere: az operációs rendszerbe épülve védi azt bármilyen változtatástól, legyen az belső vagy külső támadás, új program telepítése, fájlok törlése vagy megváltoztatása.

A WatchGuard AppLock/Web a Microsoft IIS webszerverek védelmére specializált, ServerLockhoz hasonló alkalmazás, amely elsősorban nyilvános webszerverek védelméhez elengedhetetlen kiegészítő szoftver. Az AppLock/Web automatikusan védi a webtartalmat, a Windows operációs rendszert és az IIS webszerverszoftvert.

"Egy olyan új piacon jelenünk meg, amely minőségi igényeit tekintve már ugyanott tart, mint a legfejlettebb régiók" - mondta Erika Jacobs.

Pistár Mária, a PiK-SYS Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a WatchGuard megoldásaiba integrált szolgáltatások várhatóan igen sok vállalkozás igényeivel találkoznak. "A WatchGuarddal bejelentett hivatalos együttműködést több sikeres telepítés előzte meg. A WatchGuard a kis- és középvállalkozások számára is elérhető árú megoldást dolgozott ki. A virtuális hálózatok létrehozására, irányítására és védelmére alkotott Firebox rendszerek a méretüket tekintve több kategóriát képviselnek. Egy kisebb méretű vállalkozásnak ezután már a szükségleteinek megfelelő, minőségi kompromisszum nélküli megoldást is választhat, így joggal bízhat az informatikai beruházásának gyors megtérülésében" - mondta Pistár Mária.

A mostani bejelentést megelőzően a PiK-SYS Kft. már bemutatta a WatchGuard Firebox rendszereket a Szoftverbörze 2003 elnevezésű rendezvényen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14