Az Axelero kiterjeszti az ADSL-szolgáltatást

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 19. 06:57
Az internetes piac mintegy felét kiszolgáló Axelero Internet Rt. a jelenlegi 27 után az év végéig újabb 21 várost kapcsol be a gyorsabb szolgáltatást lehetővé tevő ADSL-hálózatba - közölte Simó György, a társaság vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Az Axelero becslése szerint így az év végén már az összes telefonvonal 40-50 százalékán lehetővé válik az ADSL-szolgáltatás igénybe vétele.

Simó György az internetes piac alakulásával kapcsolatban elmondta: a Matáv-kedvezmények megszűnésének bejelentését követő időszakban, júniusban és júliusban megnőtt az Axelerónál a telefonos csomagok megszüntetésének aránya, ami az általában szokásos lemondások kétszerese volt, ám így is jóval 10 alatti maradt. Ugyanebben az időszakban csökkent az eladott csomagok száma is, ami némileg alatta maradt a nyáron szokásosnak.

A hagyományos kapcsolt vonali (dial up) hozzáférési csomagok esetében forgalomcsökkenés is mutatkozott, ami nem csupán a kedvezmények megszűnésével, hanem a szélessávú csomagok egyre nagyobb keresettségével is magyarázható az Axelero szerint.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a forgalomcsökkenés inkább az éjszakai órákra volt jellemző: ebben az időszakban a csökkenés mintegy 30 százalékos volt, míg a napközbeni és az esti órák forgalma kevesebb mint 25 százalékkal esett.

Simó György aláhúzta: augusztusban már kedvezően változott a helyzet, amit mutat az is, hogy ekkor már 40-50 százalékkal több új előfizetőt szereztek, mint egy évvel korábban. A társaság szerint mindez a piac konszolidálódását és az új, államilag támogatott telefonperccsomagok elfogadását mutatja.

Simó György elmondta, hogy becslésük szerint a régi kedvezmények megszüntetése előfizetőinek csupán 6-8 százalékát érintette érzékenyen, míg a túlnyomó többség számára az új helyzet nem jelent lényeges változást. Hozzátette: az Axelero meggyőződése, hogy az előfizetésükről, s ezzel az otthoni internethasználatról korábban lemondók egy része is egy-két hónapon belül visszatér a világhálóra.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy az utóbbi időben megnőtt a szélessávú szolgáltatási csomagok, így például az ADSL iránti kereslet: a nyáron minden második, most pedig minden harmadik megrendelő szélessávú hozzáférést vásárol.

Simó György aláhúzta: a társaság arra törekszik, hogy a felhasználók számára kiszámítható piacon új, vonzó webes tartalomszolgáltatásokkal is megjelenjen. Ennek jegyében az ősszel két új projekt indult az Axelero internetes portálján, az Origón: a szórakoztató ValóVilág és az ismeretterjesztő Mindentudás Egyetem.

Kulcsszavak: +legfontosabb ADSL Axelero

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55