HP-Microsoft: közösen .NET széles körű elterjesztéséért

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. szeptember 30. 17:49
A Microsoft Corporation és a HP által bejelentett együttműködés értelmében a két vállalat közösen szállít .NET megoldásokat nagyvállalatok részére. Az első ügyfelek egyike a General Mills, mely az új GMI .NET megoldás segítségével 25 000 áruházból gyűjthet valós idejű adatokat.
A két vállalat részéről több mint 50 millió dolláros összberuházással megvalósuló kezdeményezés a .NET megoldások és a webszolgáltatások iránt mutatkozó ügyfélérdeklődésre reagál. A .NET tanácsadók és rendszermérnökök világszerte egyedülálló méretű és szakmai színvonalú hálózatát létrehozó program az ágazat technológiai platformjainak széles választékát bocsátja az ügyfelek rendelkezésére, és képessé teszi őket arra, hogy globális nagyvállalati szervezetükbe is megfelelően integrálni tudják az új megoldásokat. A HP több mint 5000 értékesítési munkatársának biztosít képzést a .NET szoftverrel kapcsolatban, 3000 HP Services szakembert hivatalos .NET képesítést nyújtó oktatásban részesít, és külön csoportot állít fel .NET megoldásokra szakosodott fejlesztőmérnökökből. Ezen túlmenően, a HP nemzetközi értékesítőcsapatot hoz létre a Microsoft .NET megoldások eladására és bevezetésére felkészített rendszermérnökökből és nagyvállalati értékesítőkből.

A HP és a Microsoft arról is beszámolt, hogy a General Mills International (GMI) máris élvezi a két vállalat együttműködésének gyümölcseit. Az új GMI .NET megoldás segítségével a GMI vezetői 25 000 áruházból gyűjthetnek valós idejű adatokat, és az így szerzett információk alapján haladéktalanul foganatosíthatják az esetleg szükséges korrekciós lépéseket.

A 13 milliárd dollárt meghaladó éves forgalmú General Mills Inc. (GMI) 91 gyártóüzemet tart fenn világszerte, ebből 66-ot Észak-Amerikában. A kiskereskedelmi egységek irányításának támogatása, valamint az üzleti célkitűzések teljesülésének naprakész figyelése érdekében a GMI valamennyi területi képviselőjét kézi számítástechnikai megoldásokkal látja el. Az áruházakban kínált termékek eladásával kapcsolatos információk összesítése, valamint a fontos adatok hatékony nyilvántartása érdekében a beérkező adatokat automatikusan szinkronizálják a GMI jelentéskészítési infrastruktúrájával. A területi képviselők régebben nyomtatott űrlapokon, manuálisan gyűjtötték össze a több mint 25 000 áruházra vonatkozó információkat. Így az adatokat nem lehetett gyorsan feldolgozni, a teljes körű összesítés pedig közel lehetetlen feladatnak bizonyult, ami jelentősen megnehezítette a kiskereskedelmi egységek teljesítményének értékelését.

A területi képviselők által végzett munka rugalmasságának és költséghatékonyságának javítása érdekében a GMI felkérte a HP-t az adatgyűjtés, a napi kommunikáció és az elemzési folyamat ésszerűsítésére alkalmas, új kézieszköz-rendszer kialakítására. A GMI projektje keretében a HP és a Microsoft segítséget nyújt a vállalatnak a .NET bevezetésében és annak a webszolgáltatási modellnek a kidolgozásában, amely lehetővé teszi a pontos és valós idejű adatgyűjtést, illetve a gyors reagálást támogató, új mobil alkalmazás kifejlesztését.

A Microsoft Visual Studio .NET használatával a GMI részére kifejlesztett megoldás a .NET Framework programozási modellre épül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14