Átadták az első magyar .NET VIR rendszert

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 3. 10:25
Az Ecobit Informatikai Kft. szakemberei átadták a Dunaferr Energiaszolgáltató Kft. fehasználóinak a Microsoft .NET technológiával készült első magyar vállalatirányítási rendszert.
A gazdasági szakemberek tapasztalataira épülő Talentum Integrált Vállalati Információs Rendszer a közepes és nagyméretű vállalatoknak kínál az ismert nagy renszerekkel egyenértékű, a vállalati működést konzekvens egységbe foglaló, jól kezelhető, könnyen bővíthető, kiváló ár/teljesítmény viszonyt mutató megoldást.

A Microsoft Visual .NET konferencián 2002 tavaszán bejelentett Talentum Harmonizált Vállalati Információs rendszert 3 hónapos próbaüzem után az Ecobit Informatikai Kft. szakemberei sikeresen átadták a Dunaferr Energiaszolgáltató Kft. felhasználóinak.

A fejlesztők célja az volt, hogy partnereik kezébe olyan eszközrendszert adjanak, amely harmonikusan illeszkedik a vállalat mindennapi működéséhez, egyes moduljai a Microsoft Windows rendszerben megszokott konzekvens módon legyenek használhatók, s ugyanakkor a megrendelő úgy érezhesse magát maximális biztonságban, hogy ahhoz ne kelljen a szükségleteinél nagyságrendekkel nagyobb és bonyolultabb rendszerre költeni. A Talentum Integrált Vállalati Információs Rendszer kihasználási hatékonysága eléri a 90 százalékot, s így az ár/teljesítmény aránya az integrált vállalati irányítási rendszerek között egyedülállóan kedvező.

Az Ecobit Kft. új rendszere a Microsoft három rétegű alkalmazásfejlesztési modellje, a Win-dows DNA architektúra szerint épül fel. Ennek köszönhetően maximálisan kihasználja a Win-dows platformba épített technológiák és szoftvereszközök nyújtotta előnyöket. A rendszer logikailag és fizikailag három jól elkülöníthető részből áll: Megjelenítési szolgáltatások, Üzleti logika, Adatszolgáltatások. A komponensek szétválasztásából eredően az alapvetően objektumorientált rendszer megbízhatóbb, robusztusabb, könnyebben bővíthető és karbantart-ható.

A Talentum Integrált Vállalati Információs Rendszer felhasználói az új megoldásoknak köszön-hetően akár saját telephelyükön, akár a világhálózaton, akár valamely mobil kommunikációs hálózaton is mind adatvédelmi, mind adatátviteli szempontból nagy biztonsággal érhetik el cégük adatait. A dokumentumok, szerződések iktatása és tárolása, a pénzügyi és kereskedelmi tranzakciók, a főkönyvi és folyószámla könyvelés, az anyaggazdálkodás, az eszközgazdálkodás, a vállalati kontrolling (költségtervezés, döntés előkészítés, cash menedzsment) adatai harmonizált rendszerben illeszkednek egymáshoz (két azonos célú lekérdezésnek nem lesz eltérő eredménye...). Az adatok könnyen átemelhetők a régi, egymástól elszigetelt rendszerekből, illetve az SQL-alapoknak köszönhetően könnyen továbbíthatók más rendszerekbe is.

Ezek az elvi alapok tették lehetővé, hogy az Ecobit Kft. fejlesztői a teljes élettartamra eső költségek tekintetében is hatékonyabb rendszert kínálhassanak a mintegy 20-500 főt foglalkoztató közép- és nagyvállalkozásoknak. Ez azt jelenti, hogy a rendszer átfogó vállalati képességei ellenére is a beruházás, a néhány hetes bevezetés, a betanítás és az üzemeltetés költségei nagyságrendekkel kisebbek, mint amivel a régebbi rendszerek esetén számolni kell. Így még a nagyobb vállalkozásoknak sem kell tartani a nagy rendszerek bevezetésével járó - gyakran tapasztalt - csúszásoktól, kudarcoktól, kockázatoktól. A Talentum Integrált Vállalati Információs Rendszer éppen olyan VIR és ERP, mint az ismert nagy rendszerek, azzal a különbéggel, hogy nem divatos fogalmakat, hanem valóban harmonizált, konzekvens működést és optimális ár/teljesítmény arányt kínál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50