Audio-másolásvédelmi technológia a Videoton CD-gyárban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 3. 10:39
A VTCD Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft. 2002. szeptember 27-től - a többi nagy európai gyártóval párhuzamosan - megkezdte a digitális másolásvédelmi rendszerrel ellátott CD-k gyártását.
A bevezetésre került technológia a Midbar cég CACTUS másolásvédelmi rendszere, mely a megrendelő kívánsága szerint többszintű védelmet is adhat. A CDS100-as védelmi rendszerrel ellátott CD-ket csak a CD Audio lejátszókon lehet hallgatni, míg a CDS200-as rendszer a számítógép CD-ROM meghajtóján is lejátszható, de mindkét esetben biztosított a digitális minőségű másolásvédelem. A rendszer kiforrottságára jellemző, hogy folyamatosan változtatja a védelmi kódrendszerét és elenyésző a kompatibilitási probléma.

A CD-ken - egyelőre nem egységes jelekkel és felirattal is - felhívják a vásárlók figyelmét arra, hogy a megvásárolandó CD másolásvédelemmel ellátott. A zeneipar reményei szerint a most bevezetésre került technológia drasztikusan visszaszorítja a kalózmásolatok készítését, s ez valamennyi résztvevő - művész, kiadó, gyártó, értékesítő, vásárló - közös érdeke.

  • A VTCD Videoton Kompaktlemez-gyártó Kft. (a Videoton-csoport tagja) 1988-ban kezdte meg működését mint Közép-Európa első CD-gyártója. Az eltelt 14 évben a régió meghatározó gyártójaként folyamatosan fejleszti gyártástechnológiáját, igazodva az iparági követelményekhez. A társaság a piac igényeit szem előtt tartva az elmúlt években tevékenységi körét is bővítette, így ma már a CD-gyártás (minden formátum és méret) mellett audiokazett-a és DVD-gyártással is foglalkozik. A minőség iránti elkötelezettség és a vevői igények még pontosabb, gyorsabb kiszolgálása érdekében a VTCD Kft. bevezette az ISO9001/2000 minőségirányítási rendszert, melyet 2002 nyarán a TÜV sikeresen auditált.
Kulcsszavak: +legfontosabb Videoton CD jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50