Informatikai előadások a vezérigazgatói találkozón

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 18. 19:10
Pénteken folytatódott a IV. Vezérigazgató Találkozó Röjtökmuzsajon. A második munkanapon a makrogazdasági, EU-csatlakozási, mikrogazdasági előrejelzések mellett esett szó szoftverjogokról, az informatika gazdaságélénkítő hatásáról és a banki informatikáról is.
A szoftverekkel kapcsolatos jogi kérdésekről az Ormós Ügyvédi Iroda képviselői, Zsoldos Sándor, Ormós Zoltán és Gillemot Judit tartottak előadást. Amellett, hogy vázolták a cégvezetők büntető-, polgári és munkajogi felelősségét és az idevonatkozó magyar jogszabályokat, szóltak a legfontosabb uniós szoftverjogi szabályozásról is. A felelősségi kérdéseken túl a szoftverek optimalizációjáról és a licencgazdálkodással is foglalkoztak az ügyvédi iroda képviselői, hiszen a jogi szükségszerűséget érdemes praktikummal vegyíteni, és lehetőleg ezzel előnyöket kovácsolni.

Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója "Lufi vagy léghajó" címmel tartott előadást az informatika gazdaságélénkítő szerepéről. A batchfeldolgozástól az integrált vállalaton keresztül a kibővített vállalatig vázolta fel az informatika fejlesztési fázisait, illetve a szoftverpiac mai és holnapi jellemzőit. Egy adat az utóbbiak közül: a köv három évben a CRM és az SCM lesz az a két terület, ahol a legnagyobb forgalomnövekedés érhető el.

Az eredetileg betervezett távközlési téma elmaradt, de a délután sem maradt informatika nélkül: Gögge Péter az IBM-től ismertette, hogy cége miért vette meg a Price Waterhouse Coopers konzultációs üzletágát, és azt, hogy mit kíván az IBM a banki tanácsadás terén tenni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50