HP-happening

Tintaparádé otthon és az irodákban

, 2002. november 9. 16:07
Az elmúlt hónapokban zavarba ejtő tempóban mutatta be újdonságait a HP IPG Üzletága - a legutóbbi, októberi bejelentések alkalmával azonban kiderült, hogy átmenetileg stabilizálódik a nyomtatókínálat. Egy időre fellégezhet tehát, aki otthoni vagy kisebb irodai felhasználásra kíván HP-nyomtatót, multifunkciós eszközt vagy digitális fényképezőgépet vásárolni: idén már nem várhatók újabb modellek, kezdődhet a válogatás. Az utóbbi hónapok - mintegy 30 terméket érintő - bejelentésdömpingje mindenképpen kivárásra késztette a vásárlókat, hiszen nem lehetett tudni, hogy mikor jelenik meg még újabb nyomtatókkal és digitális fényképezőgépekkel a HP, s mikor csökkenti korábbi modelljeinek árát a piacvezető gyártó. A kiteljesedett paletta végre lehetővé teszi, hogy a karácsonyi bevásárlószezonig alaposan megfontoljuk, mely modellek felelnek meg leginkább az otthoni felhasználók és kisebb irodák igényeinek s persze pénztárcájának.
Házi használatra

A HP Deskjet 3325 jelű modellt kifejezetten a kezdő felhasználók számára, illetve családi alkalmazásra tervezték. A tintasugaras technológiával működő, színes dokumentumokat és fényképeket előállító printer a HP Photoret III precíziós technológia alkalmazásának köszönhetően ragyogó fényképminőséget - színes dokumentumok esetén 1200, fekete oldalaknál pedig 600 dpi felbontást - biztosít, teljesítménye 8, illetve 6 oldal percenként.

Modern, kompakt kialakítása és 100 lap befogadására alkalmas, felhajtható papírtálcája révén a HP Deskjet 3325 rendkívül gazdaságos helykihasználású eszköz. Egygombos vezérelhetősége és egyszerű szoftverképernyői a telepítést és a használatot egyaránt rendkívül megkönnyítik, ami különösen a kezdő nyomtatófelhasználók számára képviselhet komoly vonzerőt.

A HP Deskjet 3325 képernyőn megjelenített tintaszintkijelzőjével és feladattörlő gombjával a felhasználó mindig kézben tarthatja a nyomtatási folyamatot.

A HP optimális minőséget garantáló, különleges összetételű tintáinak és fotópapírjainak használata esetén az új eszköz az eddig megszokottnál tartósabb nyomatokat produkál. Az új HP 27 fekete, tintasugaras patron éles, lézerminőségű szöveget, a HP 28 háromszínű patron pedig ragyogó színeket nyomtat, s a benne lévő tinta mennyisége is a feltételezett ritka igénybevételhez igazodik: használaton kívül sem szárad ki. (Ajánlott bruttó kiskereskedelmi ár: 19 900 forint.)

Otthoni irodákba és munkacsoportoknak

A HP Deskjet 6122 és HP Deskjet 6127 jelű modelleket már nagyobb igénybevételre tervezték, elsősorban az otthoni irodák, hálózatban dolgozó kisebb munkacsoportok igényeit vették figyelembe a fejlesztők.

Mindkét színes tintasugaras printer az irodai elvárásokat kielégítő sebességgel dolgozik, szöveges jelentéseket, prezentációkat "Draft" üzemmódban, fekete-fehérben 20 oldal/perces, színesben pedig 13 oldal/perces sebességgel képes kinyomtatni. A nyomatok minősége széles skálán állítható, a Photoret III precíziós technológia alkalmazásának köszönhetően magasabb igények esetén valósághű nyomatok is készíthetők. A prémium fotópapíron például a 4800x1200 dpi-re optimalizált maximális színes felbontás révén az eszközök emelt szintű fényképminőséget nyújtanak.

A két új HP Deskjet különféle fejlett jellemzőkkel gondoskodik a hatékony papírkezelésről: mindkét termék alapkiépítésben tartalmazza a papírtakarékos, automatikus kétoldalas nyomtatást támogató kiegészítőt, a papírtálcával 400 oldalra növelhető az összkapacitás. A nyomtatók optikai érzékelője a tálcába helyezett papír típusát automatikusan felismerve a normál és fotópapírok, illetve fóliák széles skáláján kitűnő végeredmény elérését teszi lehetővé.

A HP Deskjet 6122 párhuzamos és USB-porttal is rendelkezik, az opcionális HP Jetdirect vezetékes, illetve vezeték nélküli nyomtatási kiegészítő egység segítségével pedig könnyen hálózatba illeszthető. A 6127-es modellt már eleve hálózati nyomtatóként építették, a beágyazott Ethernettel egyszerűen csatlakoztatható LAN-okhoz - kis létszámú munkacsoportok akár négyfelhasználós hálózatban is használhatják az eszközt.

(A HP Deskjet 6122 és a HP Deskjet 6127 ajánlott kiskereskedelmi ára bruttó 54 900, illetve 77 900 forint.)

Héttintás nyomtatás 1,2 millió színnel

Kifejezetten fényképnyomtatásra tervezték a HP Photosmart 7550-et, s ez nemcsak felépítésében, hanem az alkalmazott tintákban is megmutatkozik. Együtt használja a HP három, idén bevezetett tintasugaras nyomtatópatronját: a pigment alapú fekete tintát tartalmazó HP 56-ot, a hagyományos színes (ciánkék, bíbor és sárga) tintákkal dolgozó HP 57-et és a fotótintákkal (világos ciánkék, világos bíbor és festék alapú fekete) feltöltött HP 58-at.

A nyomtatási anyagtól és a minőségi beállítástól függően a printer automatikusan választja ki a minőség szempontjából optimális tintakombinációt.

A HP Photosmart 7550 már az új, Photoret IV precíziós technológiát alkalmazza, amely a különféle tinták négy, illetve öt pikoliteres cseppjeit kombinálva és a nyomtatási anyagra rétegezve képpontonként 1,2 millió szín megjelenítésére képes. Magas cseppelhelyezési pontosságával - a speciális prémium papír használata esetén - a 4800x1200 dpi-re optimalizált üzemmódot is támogatja számítógépről történő közvetlen nyomtatás esetén.

A csúcsmodell képes a legtöbb digitális fényképezőgépről közvetlenül (tehát számítógép közbeiktatása nélkül) is nyomtatni, ehhez elegendő beilleszteni a fényképezőgépből kivett memóriakártyát a printer megfelelő nyílásába, majd a vezérlőpanelen megadni a szükséges parancsokat.

Gyakori dokumentumok normál papírra történő nyomtatása esetén a HP Photosmart 7550 12 fekete-fehér és 13 színes oldallal készül el percenként.

(A HP Photosmart 7550 ajánlott kiskereskedelmi ára bruttó 114 900 forint.)

Multifunkciós digitális minilabor

Az előzőekben bemutatott készülékeknél jóval gazdagabb funkciócsoportot kínál a PSC 2210 többfunkciós eszköz, amelyet bátran nevezhetünk teljes házi digitális minifotólabornak.

A nyomtatás mellett síkágyas faxként, szkennerként és másolóként is használható készülék otthoni környezetben ideális, s nemcsak a "négy az egyben" helytakarékossági logika miatt.

A PSC 2210 nem válogat a memóriakártyák között (a Memory Stick, a Compact Flash, a Secure Digital és a SmartMedia technológiát egyaránt támogatja), tehát bármelyik használatával közvetlenül elkezdhető a nyomtatás.

A különleges Photo Proof Sheet szolgáltatás a printelni kívánt képek kiválasztásában segít: a memóriakártya behelyezése után a felhasználó egyetlen gomb megnyomásával automatikusan kinyomtathatja az összes fotót miniatűrben megjelenítő próbaoldalt.

A prémium fotópapírokon 1200x1200 bementi dpi-érték mellett nyújtott 4800 dpi-re optimalizált felbontás, a Photoret IV precíziós technológia alkalmazásával (opcionális fotópatron megvásárlása esetén) elérhető hattintás színes nyomtatás, valamint a 17 oldal/perces nyomtatási sebesség kategóriájában páratlan.

Hasonló sebesség érhető el fekete vagy színes faxok küldésénél és fogadásánál, valamint másolásnál.

(A HP PSC 2210 többfunkciós készülék ajánlott bruttó kiskereskedelmi ára 115 000 forint.)

A HP Magyarország Képalkotási és Nyomtatási Rendszerek (IPG) Üzletága a legutóbbi negyedévben 2,8 milliárd forintos, a tavalyi azonos negyedév teljesítményénél 8%-kal magasabb árbevételt ért el. A HP Magyarország a tintasugaras nyomtatók piacán 61,3%-kal továbbra is tartja elsőségét, ami 46,8%-kal több a második helyen álló versenytárs részesedésénél. Az otthoni felhasználásra szánt termékek egészét tekintve az elmúlt év azonos időszakához képest összességében 27%-os növekedést hozott az idei harmadik üzleti negyedév. A HP Photosmart kamerák forgalma több mint 200%-os növekedést mutat, és a többfunkciós tintasugaras eszközök árbevétele is jelentősen emelkedett az előző évhez képest. Mivel az új készülékek szinte mindegyikét elsősorban otthoni és kis irodai használatra tervezték, az üzletág a folyó és következő negyedévekben még magasabb forgalomra számít.

***

HP Photoret IV

Egy kattintás, és itt a hattintás!

A HP következő generációs, fényképfelbontás-növelő Photoret IV precíziós technológiája hat különféle színű tinta segítségével éri el a valósághű fényképminőséghez elengedhetetlen színpontosságot és precíz részletezettséget. A festékcseppek korábbinál pontosabb pozicionálásával, illetve a 289 színárnyalatszint segítségével több mint 1,2 millió szín jeleníthető meg speciális hordozóanyagon.

Kulcsszavak: HPQ printer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38