Professzionális dokumentumkezelő, irodai mindenes és árcsökkentés

Ricoh

, 2002. november 9. 16:16
A Ricoh az első gyártó a világon, amely a digitális multifunkciós berendezések teljes skáláját felvonultatta, és a japán cég vezető helyet harcolt ki magának az 50-80 oldal/perces szegmensben is.
A Magyarországon október 9-én bejelentett Aficio 1060/1075 professzionális digitális multifunkciós berendezések a közép- és nagyvállalati kategóriában erősítik a Ricoh termékskáláját. Ezeket elsősorban a gyorsan növekvő vállalatok komplett részlegeinek, nagy munkacsoportjainak hálózati kiszolgálására tervezték, s kiválóan alkalmazhatók központi sokszorosítóirodák és házinyomdák nagy teljesítményű, kiváló minőséget nyújtó eszközeként is.

Aficio 1060/1075, az átfogó dokumentumkezelő megoldás

A 1060-as típus 60, a 1075-ös pedig 75 nyomat folyamatos elkészítésére képes egy perc alatt, s már az első másolat is szokatlanul gyorsan, mindössze 3,5 másodperc alatt lát napvilágot. A készülék 1200 dpi-s felbontásával a kategória legjobbjai közé tartozik.

Az új Aficiók kiemelkedő teljesítménye a konstrukciójukat jellemző számos innovatív megoldásnak köszönhető: a világon először e két típusnál alkalmaztak egymenetes duplex dokumentumadagolót, amit az eredeti dokumentum mindkét oldalának egyidejű beolvasását biztosító - ugyancsak új - szkennelési technológiával ötvöztek.

Az alapkiépítéshez tartozó 100 lapos, kétoldalas eredeti lapbehúzónak és a korlátozás nélküli duplex egységnek köszönhetően még a legterjedelmesebb dokumentumokat is tárolni lehet, majd ki lehet nyomtatni tetszőleges példányszámban. Az opcionálisan választható finiserek tűzést, lyukasztást, füzetkészítést, fedő- és hátlapadagolást kínálnak, a hálózati szkennelés lehetőségével pedig könnyedén olvastathatjuk be dokumentumainkat, és küldhetjük el akár e-mail címekre is.

Az új készülékek be- és kimeneti szolgáltatásai szintén figyelemre méltóak: a kilencrekeszes, helytakarékos és könnyen kezelhető "postaládában" például nagyszámú felhasználó is könnyedén megtalálja saját dokumentumát.

Ricoh FAX 1120L és 1160L

A Ricoh évtizedek óta meghatározó szerepet játszik a faxtechnológia fejlesztésében, ugyanakkor berendezéseinek többsége már évek óta nyomtatóként és szkennerként is használható. Bizonyítéka ennek a Magyarországon most bejelentett Ricoh FAX 1120L, illetve annak 1160L jelű multifunkciós testvére, amely a kisebb hivatalok és munkacsoportok számára a képolvasás és nyomtatás lehetőségét is biztosítja.

A készülékbe beépített 33,6 kbps sebességű modemnek köszönhetően a dokumentumok minden beolvasott oldala három másodperc alatt jut el a címzetthez, printeléskor pedig a 1160-as 8 oldal/perces sebességre képes. Speciális "kettős hozzáférési" megoldásának köszönhetően a dokumentumok a faxok érkezése vagy nyomtatása közben is beolvastathatók a berendezéssel. A készülék 2 megabájtos memóriájában 160 bejövő fax tárolható, s az eredeti adagoló akár 20 várakozó dokumentum kezelésére is képes.

A konstruktőrök a készülékek mechanikai tervezésekor figyelemmel voltak a kisebb irodák igényeire is. Számukra a 1160L jelű multifunkciós berendezés kínál helytakarékos megoldást: a kompakt kialakítású készülékkel a faxon kívül egy 8 oldal/perc nyomtatási sebességű, 600 dpi felbontású lézernyomtatót, illetve TWAIN-interfészen kommunikáló szkennert is kap a vásárló.

CDIA+

A Ricoh Hungary az első magyarországi irodatechnikai vállalat, amelynek szakértői csapatában CDIA+ (Certified Document Imaging Architect) képesítést szerzett szakember dolgozik. A CDIA+-oklevél az imaging területén a legmagasabb szintű nemzetközi informatikai követelményeknek való kiváló megfelelést ismeri el.

Rekordforgalom és árcsökkentés

A Ricoh Hungary Kft. az elmúlt pénzügyi félévben (áprilistól szeptember végéig) 1,5 milliárd forintos árbevételt ért el, s ezzel az iroda- és információtechnológiai ágazatban kimagasló mértékben, 43,5 százalékkal növelte forgalmát a megelőző év azonos időszakához viszonyítva. Az értékesítési eredmény messze meghaladja a pénzügyi év elején prognosztizált, az általános dekonjunktúra hatásaival is számoló 20 százalékos növekedési ütemet.

Október elején a cég bejelentette, hogy a Ricoh globális szervezetében végrehajtott hatékonyságnövelő intézkedések eredményeként, valamint üzletpolitikai megfontolások következtében a Ricoh Hungary 10-16 százalékkal csökkenti stratégiai termékeinek árát.

Kulcsszavak: Ricoh Ricoh-hu printer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14