A HIS Software és a PiK-SYS kínálatában: A Stonesoft biztonsági rendszerei

, 2002. november 9. 16:26
Október közepétől két kiemelt partnerrel kezdte meg egyedülálló biztonsági rendszereinek forgalmazását a 12 éve Helsinkiben alapított Stonesoft Corporation. A finn cég két olyan információbiztonsági megoldást fejlesztett ki (StoneGate és StoneBeat), amelyet nemzetközi szinten is a legmegbízhatóbbak közé sorolnak. Hazai partnereik az IT-biztonsági termékek itthoni forgalmazásában és a kapcsolódó szolgáltatásokban elismert vállalkozások: a HIS Software Magyarország és a PiK-SYS Kft., amelyek az értékesítésen túl értéknövelő szolgáltatásként implementálást, karbantartást és termékkövetést is nyújtanak, illetve oktatással segítik a felhasználókat a Stonesoft termékeinek megismerésében és használatában.
Az együttműködés bejelentésekor Gudrun Weinfurtner, a Stonesoft Corporation kelet-európai térségért felelős menedzsere mutatta be a nálunk kevésbé ismert vállalkozást és termékeit. A cég 1994-ben lépett az információbiztonsági piacra, és rövid időn belül a magas rendelkezésre állást biztosító tűzfaltermékek legkeresettebb európai szállítójává vált. A Stonesoft jelenleg 8000 ügyfelet mondhat magáénak, s tavaly 54 millió dolláros árbevételt ért el.

Egyik vezető terméke a 2001-es CeBIT-en bemutatott StoneGate, amely skálázható, magas szintű biztonságot, valamint nagy teljesítményt nyújtó tűzfal- és VPN-megoldás. Alkalmazásával a vállalati információbiztonság valamennyi eleme (tűzfal, felhasználói jogosultságok, hálózati elemek, biztonságpolitika) kontrollálható. Sajátossága, hogy az operációs rendszerrel teljes mértékben integrált, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy olyan (speciálisan megerősített) Linux alatt fut, amely csak a tűzfal betörésvédelmét, illetve a komplett rendszer magas rendelkezésre állását vezérli. Ugyanakkor a StoneGate nem korlátozza a külső kommunikációt, egyidejűleg akár 300 000 kapcsolatot is lehetővé tesz anélkül, hogy az a teljesítményben bármilyen csökkenést okozna. A StoneBeat a tűzfalak közötti terhelésmegosztás megteremtésével biztosítja a magas rendelkezésre állást olyan tűzfalak és tartalomvédelmi megoldások esetében is, amelyek önállóan nem képesek erre. A biztonsági szempontoknak való rendkívül magas szintű megfelelés mellett az üzemeltetők azért használhatják ki a redundáns rendszerek önálló erőforrásait, mert minden pillanatban optimális terhelésmegosztást (load balance) valósítanak meg az alap- és a biztonsági rendszerek között.

A termék installálható akkor is, ha a megrendelőnél jól bevált tűzfal-, illetve adatvédelmi megoldás működik, de az nem képes a magas szintű rendelkezésre állás megvalósítására. A StoneBeat a StoneGate tűzfalmegoldás mellett támogatja a Secure Computing Gauntletet, a Symantec Raptort, a Microsoft ISA Servert és a Checkpoint Firewall-1-est is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50