Az Accenture és az Axelero is támogatja a Cisco Hálózati Akadémia Programját

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 29. 08:55
A program további hazai elterjesztését és a részt vevő iskolák számának növelését tűzte ki célul az a megállapodás, amelyet az Accenture és az Axelero Internet kötött a Cisco Systemsszel a Cisco Hálózati Akadémiai Program támogatására, és amelynek keretében hivatalossá teszik és kibővítik már meglévő együttműködésüket.
Az Accenture 2000 és 2001 folyamán 30 millió, 2002-ben további 24 millió forint értékben támogatott akadémiákat, jövőre pedig újabb 25 millió forintot irányzott elő a programra. A támogatások közül kiemelkedik a Budapesti Műszaki Főiskolának adományozott 6,6 millió forint, amelyet az 5-8. szemeszter bevezetésére fordítanak. A támogatott intézmények között szerepel a gödöllői Szent István Egyetem, a Miskolci és a Veszprémi Egyetemek, valamint további nyolc középiskola az ország teljes területén.

Az Axelero Internet az idén már két oktatási intézmény - a debreceni EURO Szakiskola és Szakközépiskola, valamint a zalaegerszegi School of Business Üzleti Szakközépiskola - számára tette lehetővé, hogy lokális akadémiaként csatlakozhasson a programhoz. A támogatás értéke oktatási intézményenként 3 millió (összesen 6 millió) forint. Az Axelero további 1 millió forintos támogatással járult hozzá a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskolában folytatott szakképzés tárgyi feltételeinek fejlesztéséhez. Az idei támogatások előzménye, hogy a vállalat az elmúlt két évben három oktatási intézménynek is biztosított több mint tízmillió forintot, amely összeget az intézmények az oktatáshoz szükséges laboreszközök vásárlására fordíthatják.

A Cisco Systems a program hazai elindítása óta közel 200 millió forintot fordított a Cisco Hálózati Akadémia Programra. A programban részt vevő iskolák térítésmentesen kapják a tananyagot. A képzés részeként a tanulók gyakorlati feladatokat is kapnak, az ehhez szükséges informatikai hálózati eszközöket a Cisco Systems térítésmentesen bocsátja azon oktatási intézmények (az ún. regionális akadémiák) részére, amelyek a program oktatóinak képzését végzik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50