Hutchison - 3G-s videotelefon-szolgáltatás

Kollár Csaba, 2003. január 11. 13:15
A Hutchison Whampoa az Ericsson-nal kötött partneri megállapodás értelmében világszerte elindítja videotelefon-szolgáltatását 3G környezetben. Az egész világra szóló keretszerződés értelmében a Video Gateway System (VGS) biztosítja az ehhez szükséges technikai háttér jelentős részét. A két vállalat már most teszteli a VGS-t Angliában, Hong Kongban és Olaszországban.
A Hutchison videotelefon-szolgáltatása segítségével valós idejű video- és audiokommunikáció folytatható 3G-kompatibilis készülékek, illetve telefonok és számítógépek között. A vállalat bízik abban, hogy minél többen jelentkeznek az új szolgáltatásra, ezért nem kíván semmilyen korlátozást alkalmazni a kezdeti időkben. Ezt szakértők egy csoportja úgy értelmezi, hogy az angol, olasz és kínai tesztüzem alapján olyan rendszerrel jelenik meg a Hutchison, amelyiknél kicsi a kockázata annak, hogy a tömeges működés miatt fennakadások legyenek.

A VGS az IP-3GPP konvertáló szoftvert használja arra, hogy képeket lehessen küldeni a vezetékes és a mobilhálózatok között.

Nem a Hutchison az egyetlen, amelyik az utóbbi időben a videoszolgáltatásokra összpontosít. A közelmúltban az NTT DoCoMo bemutatta saját 3G videostreaming szolgáltatását, amelyik szintén képes mobiltelefonok és asztali PC-k között is kommunikálni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36