Mobilfénykép-nyomtató

Kollár Csaba, 2003. január 22. 22:08
Az Omron egy olyan új szolgáltatást indít el, amellyel a mobiltelefonba épített fényképezőgéppel készített fényképek könnyen és gyorsan kinyomtathatók.
Az új szolgáltatás kísérleti változatát a tervek szerint a világ számos nagyvárosában kívánják elhelyezni.

A szolgáltatás könnyű használatát jellemzi, hogy a mobiltelefont egyszerűen egy kábelen keresztül az Omron új nyomtatóeszközéhez csatlakoztathatjuk. Ezután a felhasználó kiválaszthatja azokat a képeket, amelyeket majd ki akar nyomtatni, illetve bizonyos korrekciókat és kiegészítéseket (pl. keretezheti a képet) is végrehajthat rajta.

A szolgáltatással kapcsolatban az Omron fejlesztői úgy nyilatkoztak, hogy "szolgáltatásunk kompatibilis az összes olyan mobiltelefonnal, amelyeket Japánban forgalomba hoztak. Terveink szerint a kompatibilitást kiterjesztjük a világon kapható népszerű modellekre is". Áprilisban megjelenik a szolgáltatás továbbfejlesztett, egyben a fogyasztói igények alapján véglegesített verziója, amelyiknél több lehetőség van az eredeti kép megváltoztatására, pl. azzal, hogy a grafikai programokban megismert torzítási és egyéb képmódosítási eljárásokat vehetünk igénybe, illetve az adatok a mobiltelefonról infravörös kapcsolaton keresztül is az eszközbe vihetők.

A szolgáltatás marketinges hátterére jellemző, hogy Japánban nagyon népszerűek az olyan mobiltelefonok, amelyek beépített kamerával rendelkeznek; eddig több mint 10 millió darabot adtak el az ilyen modellekből.

Kulcsszavak: MMS printer +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55