A kábeltelevíziós szövetségek vezetőivel tárgyalt az informatikai miniszter

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 12. 16:06
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a lakossági igényekre reagálva magyar nyelvű televíziós programokat tartalmazó kábeltévécsomagok bevezetését kezdeményezi, melyek egyrészt segítenék a kis jövedelműeket a magyar nyelvű tévéadásokhoz való hozzáférésben, másrészt összhangban vannak az Európai Unió azon alapelvével, amely a nemzeti kultúrák megőrzésére irányulnak. A tárca tervei szerint a magyar nyelvű adásokhoz a jelenlegi legkedvezőbb díjszabáshoz hasonló ár ellenében lehetne majd hozzáférni.
Többek között erről tárgyalt ma hivatalában Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Kéry Ferenccel, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnökével és Rajkai Lászlóval, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség elnökével.

A kormány az elmúlt nyolc hónapban hozott intézkedései - adókedvezmények, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium pályázatai - következtében idén várhatóan nő a lakosság számítógép-ellátottsága, és jelentősen csökkenni fognak az internethasználat költségei. Ugyanakkor a hazai kábeltelevíziózással összefüggésben sok kérdés vár még megoldásra: a hírközlési törvény módosításának, valamint az Egyetemes Távközlési Támogatási Alap kábeltelevíziózásra vonatkozó részei, a szabványok és a minőségbiztosítás témakörei.

A kormány az Európa Terv keretében ösztönözni kívánja a gyors, korlátlan internet-hozzáféréssel rendelkező felhasználók számának növelését. A felek egyeztettek arról is, hogy a kábelszolgáltatók miként élhetnek a tavaly elfogadott adótörvények révén adódó, a szélessávú adatátvitelre alkalmas hálózatok kiépítését támogató kedvezményekkel.

A felek megállapodtak abban, hogy a fenti kérdésekre folyamatos konzultáció keretében keresnek megoldást.

Kulcsszavak: kábeltelevízió IHM MKHSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55