Korszakhatár az informatikai biztonságban

Széll András, 2003. február 18. 17:33
A Network Associates (NAI) kelet-európai regionális igazgatója, Renske Galema asszony budapesti látogatása során a Gellért Szállóban sajtóreggelin ismertette cége vízióját az új hálózati biztonsági korszakról, és kitért a NAI eredményeire és terveire is a régióban.
A Network Associates szakemberei úgy vélik, hogy az informatikai biztonság menedzselésében 2002-ben fordulat következett be a reaktívtól a proaktív megközelítés felé.

A hagyományos, reaktív megközelítés fejlődésében elérkezett egy határhoz. Megjelenik egy vírus - azonosítják - kifejlesztik az ellenszerét - a rendszerekbe beviszik a frissítést - helyreáll a biztonság. Ez a ciklus ma már nagyon rövid időt tesz ki, így a reaktív stratégia már nem fejleszthető tovább.

Az új, proaktív stratégiában a forgalomelemző szoftverek figyelik a hálózati forgalom alakulását, mintázatait akkor is, amikor még nincs tudomás valamely vírus megjelenéséről. A behatolás jelző rendszer gyanú esetén riadót fúj, és izolálja a gyanús kódokat, amelyek nagyon sokfélék lehetnek, ártalmasak vagy akár ártalmatlanok is. A rendszerért felelős szakemberek ezzel időt nyernek. Ma még külön menedzselik a hálózati intelligencia megoldásokat és a hálózati biztonsági megoldásokat. Az új, proaktív stratégia lényegéhez tartozik ezek összehozása, hogy ezek a rendszerek “beszélhessenek egymáshoz".

A NAI a kelet-európai régióban átlagosan évi 25%-os forgalombővülést tervez a következő időszakban. Magyarországi stratégiai partnerei között egyaránt fontosak a nagy rendszeradminisztrátor cégek, mint az Icon és a HP, és a kisebb, egyes területekre fókuszált cégek is, mint a PikSys vagy a Schöller Network Control.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36