IBM Magyarország: eddigi legerősebb év, szolgáltatások a zászlón

Kovács Attila, 2003. február 26. 13:01
Évnyitó sajtótájékoztatót tartott február 26-án az IBM Magyarország, amelyen Dietrich Rössner vezérigazgató, Gögge Péter szolgáltatási üzletági igazgató és Homola László, az IBM Business Consulting Services (BCS) igazgatója tájékoztatta az újságírókat a 2002-es évről és az idei tervekről.
Rössner kiemelte, cége továbbra is elkötelezett szerepvállaló Magyarországon, egyedülállóan mind a termékkereskedelem, termelés és szolgáltatások terén. A cég a magyar piacon 66 éves ittléte során 2002-ben pénzügyileg az eddigi legerősebb évét hagyta maga mögött, ebből is kiemelkedik az összbevétel már 42-44%-ánál járó, a magyar informatikusok munkaerejét felhasználó szolgáltatások üzletág, amelyet idén tovább fejlesztenek és megcélozzák a fejlettebb piacokon meglévő 60%-os bevételi részesedést. Az IBM magyarországi bevételei 2002-ben meghaladták az iparági átlagot, a cég különböző leányvállalatainál jelenleg több mint 2100 alkalmazottat foglalkoztatnak, s több száz azoknak a száma, akik az IBM kb. száz hazai üzleti partnerénél az IBM érdekében dolgoznak. A negyedévenkénti minimális kétszámjegyű növekedés és a sikerek további indokaként Rössner a következőket is kiemelte: Intel alapú termékek (xSeries), tároló rendszerek, PC-k eladásai, middleware szoftverek, erősödő disztribúció (Számalk Rt.) és rendszerintegráció (KFKI Számítástechnikai Rt.). "Egyes versenytársainkkal ellentétben mi nem szerkezetváltást hajtunk végre., hanem meglévő és új feladatainkhoz munkaerőt veszünk föl"—hangoztatta a vezérigazgató.

Gögge Péter a szolgáltatás 50%-a jött az outsourcing tevékenységből. A 2002-es projektek közül kiemelte a következőket: Postabank (alkalmazás-integráció), önkormányzati választás (IT-infrastruktúra), AB-Aegon (több projektes outsourcing), Mol (több mint száz telephelyes hálózat), kormányzati portál (szerződéshosszabbítással), ONYF (távoktatás). Idén a fő cél a minél több hálózati projekt elnyerése és sikeres megvalósítása.

A 150 fős IBM BCS üzletág két részből (PWC Consulting, alkalmazás és rendszerintegráció) áll, ma maga területén a legnagyobbnak számít a hazai piacon, mind létszámát, mind ERP implementáló képességét illetően. A tanácsadói tevékenység mellett informatikai és üzleti folyamattámogatással ellátott megoldásokat kíván a jövőben (is) nyújtani.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50