Folyamatos marad a Sulinet-szolgáltatás

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 3. 08:06
Határozatlan időre meghosszabbította a Sulinet internetszolgáltatási szerződést az Oktatási Minisztérium és az Elender Üzleti Kommunikációs és Szolgáltató Kft. - tájékoztatta az OM sajtóirodája az MTI-t.
Az ügy előzménye, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) felfüggesztette az oktatási tárca Sulinet-programmal kapcsolatos pályázatának eredményhirdetését. A meglévő megállapodás március 1-ével jár le.

- A minisztérium nem vállalhatta, hogy 800 ezer diák és 80 ezer pedagógus internetszolgáltatás nélkül maradjon, ezért törvényes megoldást keresett a szolgáltatás folyamatosságának biztosítására - áll a pénteki közleményben. A tájékoztatás szerint az aláírt szerződés addig marad hatályban, amíg a KDB által hozott döntés lehetővé teszi, hogy az OM megkösse a szerződést a nyertes ajánlattevővel. Amennyiben a bizottság határozata ezt nem teszi lehetővé, a tárca által áprilisban kiírandó közbeszerzési eljárás eredményes lezárásáig terjed a módosított szerződés hatálya.

A Fidesz kedden bírálta a szaktárcát, amely az ellenzéki párt szerint késve írta ki a világháló bekötéséről és üzemeltetéséről szóló pályázatot. A Fidesz szerint a pályázat megsértette a közbeszerzési törvényt, s nem biztosította az ajánlattevők esélyegyenlőségét. A tárca vezetője ennek kapcsán aznap kijelentette: a pályázat kiírására csak a költségvetési törvény elfogadása után volt lehetőség.

Magyar Bálint úgy nyilatkozott, hogy a most kötendő megállapodás csak tíz hónapig lesz érvényes, a több évre szóló szerződésről szóló közbeszerzési pályázatot pedig áprilisban írja ki a szaktárca, hogy minden szolgáltató cégnek elég ideje legyen a felkészülésre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36