Bemutatta új készülékeit a Sony Ericsson

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 11. 20:27
A Sony Ericsson három új készüléket és két vezeték nélküli, Bluetooth technológiára épülő tartozékot mutatott be. A T310 készüléknél kifejezetten a játék funkciók kerültek előtérbe, a T610 óriási képernyőjével és beépített kamerájával emeli új szintre a mobil képkezelést, míg a Z1010 az első kétnormás (UMTS/GSM-GPRS) mobil készülék, amely a 3G (harmadik generációs) mobilhálózat nyújtotta lehetőségeket használja ki. A HBM-30 egy Bluetooth alapú vezeték nélküli zenei headset, míg a HBH-60 fülhallgató a Sony Ericsson már piacon lévő Bluetooth fülhallgatóinak sorát egészíti ki.
A Sony Ericsson termékek a kép- és hangalkotás, a játéklehetőség és a vezeték nélküliség jegyében születtek, hiszen ezek a funkciók alapjaiban változtatják meg azt a módot, ahogy az emberek ma mobiltelefonjaikat használják.

A T310 mobil kialakításánál a játékok kerültek előtérbe. A készülékbe joystick, színes kijelző, 32 szólamú hang és rezgés funkció került beépítésre. A telefon alapfunkciói között található az Activision Tony Hawk Pro Skater gördeszkás játék. A Tony Hawk Pro Skater 4 a Sony Ericsson és a Jamdat Mobile, a mobil játékok legnagyobb kiadója között létrejött megállapodás alapján került Európába. A felhasználók természetesen más mobiltelefonos játékokat is letölthetnek a Synergenics Mophun platform segítségével, amelyek száma már megközelíti a hatvanat.

Az MCA-25 digitális kamerával, valamint az MMS és e-mail funkciókkal felszerelt T310 ideális képek és üzenetek kezelésére is, rendkívül jó MMS üzenetkezelési lehetőségeket biztosít a személyre szabott képformázással - például a képkeretek hozzáadásával. A kiegészítő MMS Home Studio szoftver segítségével az MMS-üzenetek PC-n is összeállíthatók.

A T610 mobiltelefon 65 000 színű képernyővel és beépített digitális kamerával rendelkezik, és ez az első Sony Ericsson készülék QuickShareÔ-mel. A QuickShare lényege, hogy a legegyszerűbbé és leggyorsabbá teszi a képek továbbítását. A T610 képkezelési funkcióinak segítségével egyszerűen továbbíthatók képek a telefon és egy számítógép, illetve egy számítógép és egyéb eszközök között. A képküldés történhet vezetéken, Blootooth kapcsolattal, vagy mobil hálózaton e-mail illetve MMS formájában. A T610 új felhasználói felülete szintén a QuickShareÔ egyszerű használhatóságot megcélzó filozófiájának eredménye, a menüben található parancsikonok közvetlen hozzáférést biztosítanak a szolgáltatásokhoz és funkciókhoz. A készülék támogatja a letölthető játékok Java és Mophun (C++) platformjait, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó másokkal együtt játsszon Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével.

A Phone Flash MPF-10 vaku most elsőként kerül alkalmazásra mobiltelefonnál, a T610-zel együtt jó minőségű képek készítését teszi lehetővé gyenge világítás esetén is. A vaku másik előnye, hogy csökkenti a "piros szem"-effektust. A T610 mérete 102 x 44 x 19 mm, súlya pedig 95 gramm.

A Z1010 az első kereskedelmi forgalomba kerülő kétnormás (UMTS/GSM-GPRS) mobiltelefon. A készülék a lehető legjobban kihasználja a 3G (harmadik generációs) mobilhálózat nyújtotta lehetőségeket mind a képalkotás és képtovábbítás, mind az egyéb kommunikációs feladatok terén. A készülék megalkotásakor alapvető hangsúlyt kapott a videokonferencia, valamint a videoalkalmazások hatékony futtatásának képessége, ezért a telefon többek között két beépített kamerával, két képernyővel, és video támogatással bír. A fő kijelző egy 65 000 színárnyalatos, grafikus képernyő, míg a szürkeárnyalatos, másodlagos kijelző a telefon paneljén található. A telefonban egyszerűen kezelhető kamera található, az elkészített képek MMS-ben vagy elektronikus levélben továbbíthatók. A készülékbe egy kifejezetten videokonferenciára szánt kamera is került, amely közvetlenül a színes kijelző alatt kapott helyet. A telefon és más eszközök közötti információcseréről, valamint a memóriabővítésről a Sony Memory Stick Duo™ technológia gondoskodik. Ezzel könnyen mozgathatók képek, videoklipek, vagy akár zenei fájlok a telefon és más eszközök között.

A HBM-30 egy összes Bluetooth alapú telefonhoz használható vezeték nélküli kihangosító, MP3 és ATRAC3 formátumú hanganyagok lejátszásához. A készülék Bluetooth technológiával kapcsolódik a mobiltelefonokhoz, a zenei anyagok tárolásához pedig Memory Stick DuoÔ memóriát használ. Hívás beérkezésekor a zene elnémul, és a felhasználó eldöntheti, hogy fogadja-e a hívást. Ilyenkor a kijelző a lejátszott zene címe helyett a hívó nevét mutatja. A HBM-30 telefon nélkül is használható. A zenekönyvtár egyszerűen frissíthető a HBM-30 zenefelvevő funkciója, vagy egy PC segítségével. Memory Stick meghajtóval nem rendelkező PC-khez adapterek széles választéka áll rendelkezésre. A HBM-30, amelyhez egy kiváló minőségű sztereo Sony fejhallgató és egy 64 megabájtos Memory Stick DuoÔ memória tartozik, 2003 második felében kerül forgalomba.

A HBH-60 a Sony Ericsson már piacon lévő HBH-20 és a HBH-30 Bluetooth fülhallgató-sorozatát egészíti ki. A készülék méretét tekintve az egyik legkisebb fülhallgató: 72 mm hosszú és mindössze 22 grammot nyom. Használatával a hívások fogadása a telefon gombjainak nyomkodása nélkül, hangvezérléssel is történhet. A jobb és a bal fülre egyaránt kényelmesen felhelyezhető. A fülhallgató a mobiltelefontól maximum 10 méteres távolságig használható.

A T310 szállítása még ebben a hónapban megkezdődik Magyarországra, míg a T610 szállítása 2003 harmadik negyedévében várható. A Z1010 készülék és a HBM-30 kihangosító szintén 2003 második felében kerül piacra.

A Sony Ericsson 2002 negyedik negyedévében 7,1 millió, éves szinten pedig 22,9 millió készüléket értékesített.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55