EU-portál a Sulineten

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 21. 11:58
Ma mutatták be a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) EU-csatlakozással kapcsolatos kommunikációja részeként a Sulineten indított EU-portált. Az információs portálon megtalálható minden olyan EU-val kapcsolatos információ, adat, amely érdeklődésre számíthat a Sulinet látogatóinak körében.
A Sulinet EU-portáljának rovatai között megtalálhatjuk az Európai Unióval kapcsolatos alapvető információkat: adatok; érdekességek; hírek; pályázatok; Magyarország és az EU. Ugyanakkor széles körű linkgyűjtemény csábítja további böngészésre az érdeklődőket, illetve a játékosabb kedvűek a különböző korosztályok számára meghirdetett pályázatokon is részt vehetnek.

"A portál rovatainak összeállításakor külön hangsúlyt fektettünk az FVM szakterületéhez kapcsolódó oktatási intézmények tanulói, pedagógusai és fenntartói számára érdekes témákra" - mondta Kosik István, a Sulinet főszerkesztője. "Ezért külön oldalak foglalkoznak a mezőgazdaság, illetve az élelmiszeripar EU-csatlakozás kapcsán felmerülő kérdéseivel."

A Sulineten működő EU-portál különlegességei az európai uniós játékok. Ezek közül az egyik az "Európai Unió képekben - Rajzolj és nyerj egy szuper számítógépet!" címen, 6-15 évesek számára kiírt pályázat. Emellett indult el a március 28-án lezáruló, általános iskolások számára meghirdetett pályázat, "Ragadj tollat! - Magyarország és az Európai Unió" néven. Erre a szervezők március 28-ig várnak fogalmazásokat "Magyarország és az EU" címmel. A fődíj mindkét esetben egy-egy számítógép.

Kulcsszavak: +legfontosabb Sulinet EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14