Részletek a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003-ról

forrás Prim Online, 2003. május 4. 10:43
A Microsoft részleteket közölt a SharePoint Portal Server legújabb változatáról, amely egyelőre a 2. béta-szakaszban van. Az új verzió hivatalos neve Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 lesz.
„A Microsoft Office SharePoint Portal Server teljes körű megoldást nyújt, amely kapcsolatot teremt az infomunkások és a számukra fontos információk, alkalmazások, személyek és csoportok között” - közölte Jeff Teper, a Microsoft üzleti portál csoportjának igazgatója. „Az olyan irodai alkalmazáscsomagok, mint például a Microsoft Office Rendszer által előállított vagy felhasznált információk integrált környezeteként működik. A vállalat minden felhasználója számára megkönnyíti, ugyanakkor hatékonyabbá teszi az információk megszerzését, a közös munkát, valamint elősegíti megalapozottabb és gyorsabb döntéshozatalt.”

A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 fő jellemzői

Integráció

  1. A portálon keresztül a felhasználók elérhetik az üzleti alkalmazásokat (akár 3. fél által készített vagy iparágspecifikus alkalmazásokat is), a projektirányítási rendszereket, a vállalatirányítási rendszereket és az Office Rendszer alkalmazásait.
  2. A portálon keresztül elért alkalmazások egyszeri bejelentkezéssel használhatók.
  3. Az információk témakörök szerint rendszerezhetők, kezelhetők és védhetők.
  4. A felhasználókat valós idejű figyelmeztetések értesítik a számukra fontos információk és dokumentumok frissítéséről.
  5. A fontos információk tallózással és kereséssel egyaránt elérhetők.

Együttműködés

  1. Varázsló segítségével végezhetők az adminisztrációs feladatok, így az infomunkások maguk hozhatnak létre SharePoint csoportmunka webhelyeket és felkérhetik munkatársaikat, a cég partnereit és ügyfeleit, hogy megfelelő jogosultság birtokában használják azokat.
  2. A felhasználók megnövelhetik a csoportmunka-módszerek (e-mail, értekezlet, videokonferencia) napjainkban ismert hatékonyságát.
  3. A felhasználók fájlkiszolgálókon, webkiszolgálókon, Exchange nyilvános mappákban, a Lotus Notesban és más adatbázisokban egyaránt megkereshetik a számukra fontos információkat.
  4. A személyek munkakör és szakértelem alapján kutathatók fel.
  5. A felhasználók a szervezet bármely munkacsoportját megtalálhatják, csakúgy, mint az azok által készített tartalmat és dokumentumokat.
  6. A felhasználók az Office Rendszer alkalmazásai és a webes portál segítségével egyaránt kivehetik (check-out) és beadhatják (check-in) a dokumentumokat. A tartalomkészítésben való együttműködést segíti az automatikus verziókövetés és a jóváhagyási folyamatok is.

Testre szabás és beállítások

  1. A portáloldalak mindenki számára aszerint jelennek meg, hogy milyen feladatokat lát el és ehhez mire van szüksége.
  2. A kiválasztott webkijelzők és felhasználói engedélyek alapján változik, hogy a navigációs sáv mely választási lehetőségeket kínálja fel.
  3. Kijelzők segítségével a tartalom szervezet, divízió, célközönség és személy szerint meghatározható.
  4. A felhasználók jól ismert webes eszközökkel, például fogd és vidd módszerrel szabhatják saját igényeikre az oldalak tartalmát és elrendezését.
  5. A portál megjegyzi, hogy az adott felhasználó hogyan szereti látni az információkat.
  6. A portál a felhasználókra vonatkozó, engedélyezett információkat megosztja az alkalmazásokkal és a többi felhasználóval.
  7. A felhasználók biztonságos webkijelző-tárban kereshetnek a portáloldalak személyre szabásához használható kijelzőket.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50