Professzionális videószerkesztés hobbikörnyezetben

forrás Prim Online, 2003. június 1. 07:04
[smallimage 1 left] A 10 éves Axico Informatikai Kft., a Pinnacle Systems hivatalos magyarországi forgalmazója, május 28-án megtartott bemutatóján a videószerkesztők új generációját ismertette.
A Pinnacle Edition 5 teljes megoldást kínál az utómunka mindhárom fázisában, a videó betöltésétől kezdve a szerkesztésen át a DVD készítéséig, mindezt lehetőleg valós időben. Az előadást a Pinnacel Systems részéről a kiváló tudású mérnök, Andre Klein tartotta. A program egyedi kezelőfelülete teljesen eltakarja a Windows-t és maximálisan testre szabható.

A Pinnacle Edition 5 PRO változatában a szoftver mellett a csomag tartalmaz egy videokártyát is, amit az ATI kizárólag a Pinnacle részére gyárt, ami lehetőséget teremt analóg videófelvételek be/kiírására is A kártya grafikus processzora segíti, kiegészíti a számítógép CPU-ját, a számolási műveletek egy részét magára vállalva. A normál változat mindent tud, amit a Pro, csupán Real Time funkciók korlátozottak. Az Edition 5 nem csupán videószerkesztő szoftver. Segítségével a VHS szalagot egyre jobban kiszorító VideoCD, SVideoCD és DVD közvetlenül készíthető.

Az Edition 5 ár/teljesítményben kiemelkedő abszolút értékben nézve sem tartozik a drága programok közé. A Pinnacle mégis gondol a kispénzű, vagy a videózással most ismerkedő felhasználókra is. Tovább javította Studio 8 szoftverét, mely szintén teljes megoldást kínál az utómunkálatokhoz. Ez a program található a Pinnacle Studio család minden termékének dobozában. Ugyancsak a termékhez tartozik a magyar nyelvű kézikönyv mely a teljes dokumentáció fordítása. Zárójelben de annál nagyobb hangsúllyal jegyezzük meg a Studio 8 lokalizációjának bétaváltozatát, melynek bemutatása szintén a szakmai napon került sorra.

De nem csak szoftvereket láthattunk az Axico bemutatóján. Két új hardvereszközt is elhozott a Pinnacle. A PCTV család legújabb darabja a PCTV Deluxe, USB2 csatlakozón keresztül illeszthető a számítógéphez. A notebookok egyre nagyobb teret hódítanak és így a multimédiás alkalmazásokban is egyre hatékonyabbak, melyekhez ez a külső USB egység kitűnően használható. Tv-tunert és analóg videóbejáratot tartalmaz. Első lépés lehet egy új kameratulajdonos számára, hogy megismerkedjen a számítógépes utómunkával.

Egyre nagyobb az igény régi VHS, Video8 kazettáink megmentésére, sokszor pótolhatatlan analóg felvételek archiválására, DV szalagon, vagy ezüst korongon. A Pinnacle Studio MovieBox egy kiváló minőségű analóg/digtális, digitális/analóg átalakító. USB változata analóg videó be- és kijárattal egészíti ki számítógépünket. DV változata pedig ezenkívül önálló, számítógéptől független analóg/DV DV/analóg konvertálást is lehetővé tesz. Kis stúdiókban akár Beta szalagok digitalizálását is segítheti.
Kulcsszavak: videó Axico felhszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14