A HP továbbra is bízik az AMD processzorokban

Tóth Kristóf, 2003. június 1. 22:01
[smallimage 1 left] A Hewlett-Packard (HP), amely a vezető PC-gyártók közül egyedüliként forgalmaz Athlon alapú PC-ket a vállalati piacon, hétfőn új Athlon XP processzoros számítógépeket dob piacra.
Bár a vezető PC-gyártó óriások közül az IBM és a Gateway az elmúlt években lemondott az AMD alapú asztali PC-k forgalmazásáról, a piacvezető Dell Computer pedig egyáltalán nem adott ki Athlon processzoros számítógépeket, a Hewlett-Packard továbbra is bízik az AMD Athlon XP processzoraiban, és az AMD egyik legfontosabb partnere.

A többek között PC-ket és nyomtatókat gyártó óriáscég hétfőn adja ki a Compaq D325-ös asztali PC sorozatot, amelyet a társaság a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak szán. A D325 sorozat modelljei az Advanced Micro Devices (AMD) Athlon XP 3000+, illetve kisebb modelljelzésű processzoraira épülnek.

A Palo Altó-i (Kalifornia) székhelyű társaság tavaly augusztusban adta ki a Compaq D315-ös asztali PC sorozatot, amely az első olyan, AMD Athlon processzorokra épülő üzleti PC sorozat, amelyet a vezető PC-gyártók egyike adott ki. Az AMD processzorait korábban csak a kisebb PC-gyártók alkalmazták az üzleti számítógépekben, főként Európában és Ázsiában.

A HP a közelmúltban jelentősen csökkentette számítógépeinek árát, hogy hatékonyabban tudjon szembe szállni első számú riválisával, a Dell Computerrel. Az ár kérdése az elmúlt 2-3 évben a gazdaság visszaesését követően kiemelt fontosságú tényezővé vált a társaságok számára. Mivel az AMD processzorok általában olcsóbbak az azonos teljesítményű Intel változatoknál, a HP jelentős költségcsökkentést tud elérni az Athlon XP processzorok alkalmazásával.
Kulcsszavak: AMD processzor HP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55