Microsoft Office Visio 2003

forrás Prim Online, 2003. június 6. 22:37
A Microsoft közzétette a Microsoft Office Visio 2003 rajzoló- és ábrakészítő szoftvere első nyilvános béta-változatát.
A Visio 2003, amely Standard és Professional kiadásban érhető el, új diagramtípusokat, diagramtárakat és sablonokat tartalmaz, valamint a leggyakoribb diagramtípusai támogatják az elsőszámú minőség-ellenőrzési rendszereket, így például a Six Sigma, az ISO 9000 és a TQM eljárást. A vásárlók ennek köszönhetően egyszerűbben dokumentálhatják és elemezhetik üzleti folyamataikat, mélyebben átláthatják a vállalat működését, és fokozhatják annak hatékonyságát. A Visio 2003, mint a Microsoft Office Rendszer tagja, szintén tartalmaz olyan új funkciókat és szolgáltatásokat, amelyek segítségével nagy teljesítményű, összekapcsolt megoldások alakíthatók ki, a Microsoft .NET és az XML webszolgáltatások lehetőségeinek kiaknázása révén. A Visio mostani kiadásától kezdve a Visio dokumentumok intelligens ügyfelekké válnak, amelyek integrálhatók az üzleti alkalmazásokkal, és amelyek segítségével valós időben követhetők figyelemmel az üzleti adatok.

A Visio kibővült az XML és az XML alapú webszolgáltatások kezelésével, de ezenkívül szorosan integrálható a Microsoft Office Rendszer többi termékével, valamint a Windows Server System kiszolgálói alkalmazásokkal, köztük a Windows Server 2003 és a Windows SharePoint Services, a Microsoft BizTalk Server és a Microsoft SQL Server együttesével. Ennek köszönhetően a bővíthető fejlesztőplatform örökségére építkezve új lehetőségeket teremt: olyan, intelligens ügyfélen alapuló megoldások elkészítésére ad módot, amelyekkel ábrázolhatók az említett rendszerből származó valós idejű adatok. Ezt elősegítendő a Microsoft számos eszközt biztosít a vállalati fejlesztőknek és a partnereknek. Szerepel ezek között egy ActiveX vezérlő, egy szoftverfejlesztő készlet (SDK) és a Shape Studio nevű új fejlesztőeszköz, amelynek segítségével egyszerűbbé válik a kiváló minőségű alakzatok elkészítése, így az intelligens ügyfelek minden vállalkozás egyedi igényeihez hozzáigazíthatók.

A Microsoft Visio 2003 Standard és Professional kiadásban lesz elérhető. Aki kipróbálásra és a bevezetés megtervezése céljából hozzá szeretne jutni a Microsoft Office Visio 2003 béta változatához, a következő címen jelentkezhet:
http://www.microsoft.com/office/preview/visio/. A termék végleges változata 2003 nyarán lesz elérhető. A termékből első alkalommal készül magyar változat, ami a külföldi megjelenés után néhány héttel fog megjelenni a hazai piacon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50