Megjelent a Lindows 4.0

Tóth Kristóf, 2003. június 29. 14:23
[smallimage 1 left] A Lindows szoftvercég munkatársai a héten bejelentették a legújabb Lindows operációs rendszert, mely számos új szolgáltatással rendelkezik, így például lehetőséget biztosít a kéretlen elektronikus levelek, illetve internetes reklámok blokkolására.
Az immár 4.0-s verziószámot viselő Lindows a fejlesztők elmondása szerint jelentősen több személyi számítógépes hardverelemet támogat, mint elődei, valamint a bejelentés kapcsán többek közt arról is szó esett, hogy az átlagos képességű felhasználók kevesebb mint tíz perc alatt képesek az új operációs rendszer feltelepítésére és üzembe helyezésére.

Ismeretes, hogy a Lindows egyike azon szoftverfejlesztő cégeknek, melyek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyílt forrású Linux operációs rendszerek, illetve az ezen szoftverekre épülő egyéb "oprendszerek" mihamarabb megfelelő alternatívát jelenthessenek az asztali PC-s piacon lényegében egyeduralkodónak nevezhető Microsoft Windowsoknak. Az elmúlt években annak lehettünk tanúi, hogy a Linux szépen lassan képes volt a nagy teljesítményű szerverszámítógépek piacának meghódítására, viszont az asztali számítógépek piaci szegmensében eddig csak marginális szerepet tudott szerezni magának. Elemzők szerint utóbbi szegmensben azért nem tud elterjedni a Linux, mert a felhasználók többsége úgy gondolja, hogy egy Linux operációs rendszert sokkal nehezebb üzembe helyezni, majd azt követően üzemeltetni, mint egy Windowst.

A Lindows cég éppen ezért úgy próbálja meg népszerűbbé tenni Linux alapú operációs rendszerét, hogy azt a Microsoft szoftverekhez hasonló kezelőfelülettel látja el, illetve a Windowsokban megtalálható szolgáltatásokkal ruházza fel. Michael Robertson, a Lindows elnök-vezérigazgatója a Lindows 4.0 bejelentése kapcsán elmondta, hogy manapság kevés olyan rendkívül könnyen telepíthető és kezelhető operációs rendszer létezik, mint a legújabb Lindows. Robertson ezenkívül külön felhívta a figyelmet a Lindows 4.0 két vadonatúj szolgáltatására, a kéretlen elektronikus levelek kiszűréséért felelős SpamSafe-re, illetve a sok esetben roppant zavaró internetes reklámok blokkolására hivatott AdSafe-re.
Kulcsszavak: Lindows Linux

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59