A Novell összes hálózati szolgáltatását portolja Linuxra

forrás Prim Online, 2003. július 10. 20:46
A Novell Magyarország bejelentette, hogy a cég világméretű stratégiája szerint az ügyfelek a jövőben a Novell hálózati szolgáltatásainak teljes skáláját futtathatják Linux rendszeren - beleértve a jövőbeli NetWare 7 teljes szolgáltatáskészletét is. A Novell ennek a stratégiának legújabb mérföldköveként jelentette be a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatást, amely ügyfelei számára fájlkiszolgáló, nyomtatási, üzenetkezelési, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat nyújt egy olyan integrált csomagban, amely a SuSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux disztribúciókat támogatja. A még 2003-ban megjelenő termék átfogó Novell terméktámogatást, képzést és tanácsadást kínál a Linux rendszerekhez.
A Novell emellett bejelentette, hogy megállapodott az IBM, a Dell és a HP cégekkel, amelyek a Novell Linux megoldásait ajánlják ügyfeleiknek, és együttműködnek a Novell-lel a teljes képzés és terméktámogatás kialakításában.

„A Linuxon futó Novell hálózati szolgáltatások bevezetése természetes továbblépés bevált többplatformos stratégiánkban, a biztonságos, skálázható és megbízható Novell hálózat értékeit viszi a gyorsan növekvő Linux szerverpiacra" - mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. „A vezető hardverszállítók támogatása pedig további biztosíték az ügyfelek számára, hogy a bevált Novell hálózati szolgáltatásokat az általuk választott operációs rendszeren és hardveren futtathatják."

A Novell tovább folytatja a NetWare fejlesztését és bővítését, amint azt a NetWare 6.5 is mutatja. A NetWare 6.5 biztosítja az üzleti folytonosságot, valamint a nyílt kódú módszerek, a webes alkalmazásfejlesztés és virtuális iroda előnyeit nyújtja. Ezen szolgáltatások mindegyike elérhető és támogatott lesz a Linux kernelen is. A NetWare 6.5 és Nterprise Linux Services párhuzamos módszereket kínálnak a NetWare és Linux felhasználóknak a NetWare 7 megjelenéséig, amikor a teljes Novell szolgáltatáskészlet NetWare és Linux kerneleken egyaránt futtathatóvá válik.

  • Dan Kusnetzky, az IDC szoftverkutatási részlegének alelnöke szerint „Az IDC igényfelmérésének eredményei azt mutatják, hogy a Linux számos hátránnyal küzd az általános elismertség felé vezető úton, így például a Linux szakértelem és tapasztalat hiányával a szervezetekben, a szervezetek képességeinek hiányával a Linux hálózatba integrálása terén, és a Linux környezetek folyamatos támogatásának problémáival. A Novell lépése kibővíti az ügyfelek lehetőségeit, a Linux támogatás pedig várhatóan nagy előrelépést jelent ezeknek a problémáknak a leküzdésében, a legtöbb szervezet informatikai döntéshozóinak körében."

A Novell Nterprise Linux Services első verziója sok Novell hálózati szolgáltatás egyetlen üzleti megoldásba integrálását jelenti. Ezek közé a szolgáltatások közé tartoznak a Novell eDirectory és DirXML alapú személyazonosság-kezelési, a Novell iFolder alapú fájlkezelési, az iPrint alapú nyomtatási, a NetMail alapú üzenetkezelési, a ZENworks for Servers alapú felügyeleti és a végfelhasználóknak az exteNd Director Standard Edition alapú virtuális irodaszolgáltatások. Emellett a Novell iManager böngésző alapú, egypontos adminisztrációt biztosít az Nterprise Linux Services elemeihez.

A Novell Linux gépekre készült GroupWise kliense szintén ebben az évben elérhető lesz.

A Novell Linux tanácsadása, műszaki támogatása és képzési szolgáltatásai, beleértve a nemrég bejelentett Novell Certified Linux Engineer programot, a Novell Nterprise Linux Services megoldást egészítik ki. A Novell tanácsadási szolgáltatásának keretében iránymutató ajánlatokat, például stratégiai és megtérülési elemzéseket, valamint bevezetési és áttérési szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek.

A Novell Nterprise Linux Services 1.0 bétatesztelése júliusban kezdődik. Az árak és elérhetőség egy későbbi időpontban kerül nyilvánosságra. Az Nterprise Linux Services megoldásokról és a Novell Linux stratégiájáról a http://www.novell.com/linux címen olvasható bővebb információ, ahol bétatesztelők jelentkezését is várja a cég.
Kulcsszavak: Novell Linux NetWare IDC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59