Tecnomen Paging: kiegészítés a digitális Tetra rendszerhez

forrás Prim Online, 2003. július 10. 22:20
[smallimage 1 left] A Tecnomen Paging ideális kiegészítést kínál a digitális Tetra rendszerhez, mellyel biztonságos mobilkommunikációt nyújt szerte Európában.
A magáncégek mellett a helyi közlekedési vállalatok, biztonsági szolgálatot ellátó hatóságok és szervezetek (rendőrség, mentési szolgálatok) egyre inkább támaszkodnak a Tetra rendszerekre. Írországban és Nagy-Britanniában a biztonsági szervezetek már ezzel a szabvánnyal dolgoznak. Belgiumban egy A.S.T.R.I.D. nevű országos projekt zajlik, amely a Tecnomen Paging renszer integrálásának köszönhetően egységes kommunikációs infrastruktúrát biztosít az összes mentési és biztonsági szolgálatnak. A schengeni egyezménnyel az összes EU-tagállam kötelezettséget vállalt egy nemzetek feletti hatékony kommunikációs infrastruktúra felállítására biztonsági szolgálatai számára. Az EU politikai bővítésével új lehetőségek nyílnak Csehország, Magyarország, Lengyelország, a Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Litvánia, Lettország és Észtország mentési és biztonsági szolgálatai számára.

A varsói rendőrség 2001-ben már bevezetett egy, az európai Tetra szabványra épülő továbbfejlesztett digitális rádió kommunikációs rendszert, bár Lengyelországnak más EU-tagjelölt országokhoz hasonlóan az EU-csatlakozással fejlesztenie kell közbiztonsági és mentési szolgálatait (tűzoltóság, határőrség, rendőrség, mentők).

A Tecnomen Paging integrálása a Tetra hálózatba

Nem mindig szükséges, hogy az összes Tetra-felhasználó fel legyen szerelve az összes funkcióval. Az egyszerű riasztási funkció gyakran elég. Különösen a mentési szolgálatok (tűzoltóság, technikai segítséget nyújtó szervezetek) alkalmaznak nagy számú tiszteletbeli és önkéntes embert, akiket késkeledés nélkük kell értesíteni különösen nagyobb akciók esetében, mint például az utóbbi években gyakran előfordult áradások vagy nagyobb tűzesetek. Ilyenkor a paging a Tetra hálózat kiegészítő szolgáltatásaként működik. A Tecnomen Paging előnye a kézieszközökhöz képest az, hogy vevőkészülékek lényegesen olcsóbbak a kézi eszközöknél, és hogy a paging a múltban is megbízható kommunikációs eszköznek bizonyult, vagyis az alkalmazottak továbbra is egy általuk már jól ismert eszközzel dolgozhatnak. További előny, hogy a paging kiváló beltéri elérhetőséget nyújt, az úgynevezett „mínusz egy szintet". Ez azt jelenti, hogy akár az alagsorban tartózkodó felhasználók is elérhetőek a pageren keresztül.

A Tecnomen Paging rendszer ideális kiegészítést kínál

A digitális Tetra rendszer kiegészíteseként a finn Tecnomen teljes paging rendszert kínál a professzionális rádió alkalmazásokhoz.

„Megoldásunk könnyen implementálható a már meglévő Tetra rendszerbe, vagy önálló rendszerként is működtethető" - mondta Janne Luntta, a Tecnomen menedzsere. „A paging megoldás az összes olyan általános alapszolgáltatást nyújtja, mint a csengőhang, numerikus és alfanumerikus paging vagy a transzparens adat paging. A felhasználók zárt felhasználói csoportként (CUG) vagy csoporthívásként is elérhetőek. A mentési szolgálatok számára különösen fontos, hogy összesen 31 előre meghatározott üzenetet lehet elmenteni és azonnal szétküldeni az adott helyzettől függően. A paging rendszer teljes mértékben integrált a Tetra hálózatba, így támogatja a Tetra saját SDS (Status and Short Data Service) szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy a pager az SDS képes Tetra eszközök által küldött üzeneteket is képes fogadni. A Tetra hálózattal felállított Tecnomen paging hálózat országszerte nyújt elérést. A bázisállomások és a transzfer hálózatok a Tetra hálózatba integráltak, amely további költségmegtakarítást eredményez."

Tecnomen Paging rendszer a belgiumi A.S.T.R.I.D projekthez

Belgium az első ország, amely országos szintű A.S.T.R.I.D hálózatot állított fel egy párhuzamos Tecnomen Paging rendszerrel. „A paging szolgáltatások Tetra rendszerbe történő integrálása nem okozott problémát" - foglalta össze Janne Luntta. A paging rendszer valós időben köti össze a résztvevőket az egész rendszerrel. Belgiumban a felhasználók száma 40 000, akik a rendőrség, polgári védelem, vámhivatal, mentőszolgálatok, nemzetbiztonsági hivatal tagjai. A legfontosabb cél: a lehető legnagyobb biztonság és a rendszer hozzáférhetősége.

"Következő lépésként a rendszert elérhetővé lehet tenni a nagyközönség, valamint olyan szervezetek számára, mint a Vöröskereszt, magán-mentőszolgálatok, pénzszállító cégek, tömegközlekedési vállalatok" - mondta Christophe Gregoire, az A.S.T.R.I.D. felelős projektmenedzsere.
Kulcsszavak: Tetra pager

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55