Titkos adatainkat ne tároljuk kéziszámítógépen!

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 4. 11:21
Azon kéziszámítógépek milliói, amelyeken olyan személyes adatok találhatók, mint például a bankkártyaszám, jelentős kockázatot jelentenek felhasználójuk számára, és megkönnyítik a bűnözők dolgát.

Számítógépes biztonsági szakértők szerint a kéziszámítógépek döntő többsége nincs megfelelő védelmi rendszerrel ellátva a bizalmas információkra vadászó tolvajok és csalók ellen, így komoly kockázati forrás lehet. Széles körben elérhetőek például olyan programok, amelyek lehetővé teszik, hogy a támadó jelszavakat, és egyéb titkos információkat szerezzen meg a meglehetősen elterjedt Palm-alapú kéziszámítógépekről. A bizalmas adatok ellopásának kockázata különösen nagy abban az esetben, ha a felhasználó más számítógépekhez csatlakoztatja a készüléket adatok megosztásának céljából, mondta Bryan Glancey, a drótnélküli biztonsági rendszerekkel foglalkozó MobileArmor egyik vezetője.

Miközben milliók tárolják bizalmas adataikat olyan mobil eszközökön, mint a kéziszámítógépek és az intelligens mobiltelefonok, csak meglehetősen kevés készülék tartalmaz védelmi megoldásokat egy esetleges lopás, vagy az eszköz elvesztése esetére.

- A rejtett adatok pedig egyszerű programokkal is könnyen kinyerhetők - mondta Glancey hozzátéve, hogy a drótnélküli hálózati kapcsolattal rendelkező eszközök esetében egy ilyen lopás még a készülékkel való fizikai kapcsolat nélkül is végrehajtható.

Glancey a napokban megrendezett DefCon hackerkonferencián arra kért minden PocketPC és Palm felhasználót, hogy titkos adatait ne a kéziszámítógépen tárolja. "Ezek az eszközök nem rendelkeznek beépített biztonsági funkciókkal" - mondta a szakértő hozzátéve, hogy ahhoz viszont elég erőteljesek ezek a készülékek, hogy drótnélküli támadásokhoz lehessen őket felhasználni.

Kulcsszavak: pda security hacker

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36