Újabb rendkívül olcsó PC a Lindowstól

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 11. 08:46
A Linux alapú operációs rendszerek fejlesztésével foglalkozó Lindows cég elkötelezte magát amellett, hogy a felhasználókat folyamatosan elérhető árú, ezzel párhuzamosan pedig igen csak jól használható számítástechnikai megoldásokkal lássa el.
Ennek ékes bizonyítéka az a most bemutatkozott Lindows-féle, folyadékkristályos kijelzővel ellátott személyi számítógép, melynek kereskedelmi ára mindössze 449 dollár. A Microsofttal az elmúlt időkben komoly jogi csatákat vívó San Diegó-i székhelyű vállalat kínálatában egyébként korántsem ez az első kedvező árú PC modell. Ismeretes, hogy a Microsoftnak nem tetszik a Lindows és a Windows elnevezések közötti túlzott hasonlóság, és a redmondi mamutcég ezért perelte be a Lindows-t.

A KooBox nevezetű legújabb Lindows személyi számítógép alapfelszereltségéhez tartozik többek közt egy 14,1 colos képátlóval rendelkező folyadékkristályos kijelző, egy CD-ROM meghajtó, egy hálózati kártya, egy modem, egy billentyűzet, egy egér, egy egyszerűbb képességű hangszórópár, no és persze a gyártó legnagyobb büszkesége, a Lindows operációs rendszer 4.0 verziószámot viselő változata, valamint a vele kompatibilis irodai szoftverek. Említésre méltó, hogy a KooBox vásárlóinak lehetőségük nyílik arra, hogy a Lindows Click-N-Run Warehouse nevezetű internetes oldalairól több mint 1500 kisebb-nagyobb alkalmazást töltsenek le.

A KooBox alapváltozatában egy 1,2 GHz-es működési frekvenciával rendelkező AMD Duron processzor, 256 MB SDRAM memória, valamint egy 20 GB tárolókapacitással rendelkező merevlemez teljesít szolgálatot. Azoknak, akiknek a 449 dolláros árú alapgép nem nyújt elegendő teljesítményt, ideális választás lehet a rendszer úgynevezett Deluxe verziója, mely 699 dollár ellenében többek közt nagyobb teljesítményű processzort, 512 MB SDRAM memóriát, 60 GB kapacitású winchestert, 3D grafikus gyorsítót, valamint DVD/CD-RW meghajtót vonultat fel.

A legújabb Lindows PC-k az ugyancsak San Diegó-i MicroTron 2000 gyártósorain készülnek. A számítógépekre kilencvennapos garanciát vállal a Lindows, és ezen idő alatt ingyenes vírusirtó szoftvert is biztosít a vásárlók számára.
Kulcsszavak: Lindows

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59