A Microsoft féregtámadás miatt bezárta a Windowsupdate.comot

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 17. 17:54
[smallimage 1 left]A közelmúltban felbukkant MSBlast féreg túlterheléses támadásának kivédésére a Microsoft leállította azt az internetes címet, amelyet a féregprogram a fertőzött rendszerekről támadni készült.
Mivel a féregprogram csak a Windowsupdate.com címet támadja, nem azt a szervert, amelyre a felhasználókat irányítja az oldal, a redmondi (Washington) szoftveróriás úgy döntött, hogy inkább leállítja a cím használatát. A társaság számos további lépés mellett így próbálja megakadályozni, hogy a vírus túlterhelje a társaság webszerverét, újabb rendszereket fertőzzön meg, illetve megnehezítse a javítófoltok letöltését.

"A támadás megfékezésére az az egy mód volt, hogy bezárjuk a Windowsupdate.com címet. A domain név helyreállítását a jövőben sem tervezzük" - mondta Sean Sundwall, a Microsoft szóvivője.

A szoftvercég csütörtökön megváltoztatta a Windowsupdate.com bejegyzését a DNS domain név szervereken, így a név alá bejegyzett címet támadó féregprogram elkerüli a Microsoft webszerverét.

Sundwall hangsúlyozta, hogy a Windows Update szolgáltatás továbbra is működik, és a megoldás valójában nem is használta a Windowsupdate.com weboldalt. A legfrissebb javítófoltok többek között a windowsupdate.microsoft.com címen keresztül érhetőek el.

Bár a Microsoft a jelek szerint el tudta hárítani a féreg támadását a társaság webszervere ellen, egy, az MSBlastertől független DoS túlterheléses támadás komoly nehézségeket okozott a szoftveróriásnak, és csütörtök éjszaka mintegy 4 órán keresztül lebénította a Microsoft.com weboldalt.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14