IBM-Lego megállapodás az igény szerinti infrastruktúra kialakításáról

forrás Prim Online, 2003. augusztus 23. 15:02
[smallimage 1 left] Az IBM megállapodást kötött a piacvezető dán játékgyártóval, a Legóval. A két cég együttműködésének központi elemét az IBM igény szerint bővíthető e-business megoldásai képezik, melyek alkalmazásával nagymértékben csökkenthetők a Lego Company informatikai infrastruktúrájának üzemeltetési költségei, illetve amelyekkel az infrastruktúra kapacitása mindig az üzleti igényekhez igazítható, követve az időszakos csúcsokat.
Alacsonyabb költségekre és nagyobb termelékenységre törekedve a Lego egy több mint 220 HP és Compaq szerverből álló informatikai rendszert fog egy teljesen integrált és nyílt infrastruktúrába összevonni, amely az IBM Unix eServer pSeries p690 és p650, eServer xSeries x440 és IBM Shark Storage SAN szervereire épül. A megállapodás a Tivoli Storage Manager szoftver bevezetésére is kiterjed. Az IBM megoldásával nemcsak egyhetedére csökken a szerverek száma, de a számítási és tárolási kapacitás üzleti igényeket és prioritásokat követő dinamikus bővítésének és áthelyezésének lehetősége révén az üzleti folyamatok is sokkal rugalmasabban támogathatók a korábbinál. A Lego Company a teljes költségek töredékéért vásárolhatott teljesen konfigurált szervereket és tárolórendszereket, így bármikor újabb erőforrásokat helyezhet üzembe, illetve ezeket bármikor le is állíthatja, ami nem kevésbé fontos szempont. Az ajánlat az IBM „ahogy nő, úgy fizet" stratégiájának része.

A Lego Company, mely a világ első tíz játékgyártója között az egyetlen európai, egy hihetetlenül dinamikus piac egyik szereplője, amelyen a termékek iránti kereslet alakulását szélsőséges szezonális csúcsok jellemzik (például karácsonyi vásárlási láz és nagyméretű marketingakciók). Új, rugalmas rendszerével a cég könnyebben indíthatja el új projektjeit, és azok életképességét is új rendszerekre fordított jelentősebb beruházások nélkül tesztelheti.
Kulcsszavak: IBM Lego

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50