A BMC bővíti Linux környezetre fejlesztett megoldásait

forrás Prim Online, 2003. szeptember 4. 13:37
BMC Software Inc. bejelenttette, hogy a Linux management előállítás mind a négy fázisára (tervezés és szerverkonszolidáció, Linux alkalmazás szoftverbevezetés, infrastruktúrakezelés és szolgáltatáskezelés) kiterjedően továbbra is folytatja a menedzsmentmegoldások szállítását. A bejelentések részeként a BMC Software a Deployment Manager for Linux terméke új verzióit szállítja és az Enterprise Performance Assurance (EPA) és vállalati adatkezelési megoldások segítségével új támogatást nyújt a Linux környezetekhez.
„Az informatikai ipar egyik legnagyobb kihívása a Linux operációs rendszerek stabilitásának és optimális teljesítményének biztosítására szolgáló eszközök hiánya" - jelentette ki Lori Allen alelnök, Linux Solutions, BMC Software. „A vállalkozások a Linux rendszerben konszolidálják adatbázisaikat, webalkalmazási szervereiket, fájl- és nyomtatószervereiket, és e megoldásokhoz átfogó kezelési lehetőségre van szükségük. A BMC által a Linux környezetre kifejlesztett erős vállalati megoldás segítségével az ügyfelek egyablakos kiszolgálásban részesülhetnek a BMC-nél, amely minden, a Linux környezettel összefüggő igényük teljesítését biztosítja."

A Linux platform átfogó támogatásának biztosításával a BMC Software lehetővé teszi az ügyfél számára a teljes Linux életciklus kezelését a mainframe és az osztott környezetekre egyaránt kiterjedően, az alábbiakat beleértve:

  • Tervezés és szerverkonszolidáció – A BMC Software Enterprise Performance Assurance megoldásai, köztük a PATROL Perform és a PATROL Predict - a tervezési és szerverkonszolidációs szakasz fő eszközei – lehetővé teszik az ügyfél számára a teljesítmény proaktív kezelését és az üzleti változásokhoz való költséghatékony alkalmazkodást az erőforrás követelmények optimalizálása mellett. A bejelentéssel a BMC Software EPA megoldásai immár támogatják a Red Hat Enterprise Linux és SuSE Linux Enterprise Server 8 környezeteket mind az Intel 1A 32, mind pedig a 64-es architektúrán, segítséget nyújtva a felhasználók számára a szerverek hatékony konszolidálásához, növelve folyamatos hatékonyságukat és a Linux beruházásaik megtérülését.

  • Bevezetésirányítás – A Deployment Manager for Linux (DML) – a Linux alkalmazás szoftver bevezetése fázis sarokköve – elősegíti az egymástól eltérő Linux rendszerek átlátható, egy központi helyszínről történő távbevezetését és menedzselését, lehetővé téve az informatikusok számára a Linux alkalmazások installálását, verzióváltását és a szükséges karbantartási javítások elvégzését a zSeries és Intel alapon. A Deployment Manager for Linux Version 1.2 a piacon megjelenő első olyan termék, amely lehetővé teszi az ügyfél számára saját házon belüli Linux alkalmazásainak menedzselését és az IBM Virtual memory (VM) operációs rendszer céljára a közös lemezhasználatot. Ráadásul az új kibocsátás támogatja a SuSE Linux Enterprise Server 8 és Red Hat Enterprise Linux 2.1 termékeket. Az új fejlesztések biztosítják az ügyfél számára a Linux produktív környezetben történő könnyebb és gyorsabb bevezetését, ezáltal lehetővé téve számukra a beruházásaik megtérülését és a teljes tulajdonosi költség (TCO) csökkentését.

A LinuxWorld rendezvény ideje alatt különleges ajánlatként a BMC Software most bármely ügyfél számára ingyenesen kínálja a SystemCheck for Linux nevű termékét, amely a DML megoldásának egy verziója. A System Check lehetővé teszi az ügyfél számára a Linux rendszereiben esetleg meglévő szoftver-összeférhetetlenségek és potenciális biztonsági kockázatok azonosítását. A probléma megtalálása és azonosítása után az informatikusok vagy manuálisan, vagy saját maguk kijavítják a hibát, vagy verzióváltást hajtanak végre a teljes DML megoldásra. Az új megoldással az informatikai rendszerek felhasználói egyszerűsíthetik Linux alkalmazás bevezetési tevékenységüket és javíthatják Linux informatikai személyzetük termelékenységét. A SystemCheck for Linux, termékre vonatkozó további adatok a www.bmc.com/systemcheck címen találhatók.


  • Infrastruktúrakezelés: adatkezelés – A BMC Software a SmartDBA Performance, Administration, and Recovery management solutions for Linux termékek piacra dobásával bővíti a Linux infrastruktúra kezelés támogatását. a BMC Software az első olyan vállalatirányítási termékeket szállító informatikai szolgáltatók egyike, amely átfogó adatbázis-kezelő programot szállít a Linux környezethez, amely minden infrastruktúrakezelési stratégia kulcsfontosságú összetevője. A SmartDBA Performance Management termék eseménykezelési, adatbázis-diagnosztikai, teljesítménymegjelenítési, adminisztrációs, térkezelési és SQL tuning szolgáltatásokat kínál a Linux adatbázis környezetekhez. A fentieken túl a SmartDBA lehetővé teszi a Linux szerveren futó DB2UDB és Oracle kezelését egyetlen közös SmartDBA konzolról. A SQL-Back Track lehetővé teszi a Linux ügyfél számára a SQL-BackTrack fejlett backup és helyreállító funkcionalitásának hozzáférését a hozzá tartozó SmartDBA webkonzolon keresztül. A BMC Software által a közelmúltban megszerezett DGI Classic és Flight Deck adatkezelő megoldások szintén támogatják a Linux környezeteket. Ráadásul a SmartDBA Performance Management solutions for Oracle és DB2 UDB további kibocsátásai támogatják majd a Red Hat Linux Enterprise Linux és SuSE Linux Enterprise Server 8 programokat.

  • Szolgáltatásmenedzsment – A BMC Software a szolgáltatásmenedzsment megoldásaival is bővíti a Linux zSeries platformhoz nyújtott támogatását. A BMC Software Linux környezetre kifejlesztett szolgáltatáskezelési termékeinek segítségével az ügyfél alkalmazási szemszögből kezelheti architektúráját, végponttól végpontig terjedő perspektívát adhat a környezethez és központi konzolon egyesítheti a vezetői információkat. A BMC Software szolgáltatáskezelési megoldásainak egyike (PATROL for WebSphere MQ) 2003 második felétől nyújt támogatást a zSeries Linux környezethez. A megoldás konfigurálja a MQ hálózatot és monitorozza a MQ objektumok, kapcsolatok, üzenetek, naplók és munkafolyamat tevékenység állapotát és elérhetőségét egyetlen központi kontrolláló helyről.
Kulcsszavak: Linux BMC adatbázis

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36