Microsoft: Navision-megoldások kis- és középvállalatoknak

Új vállalatirányítási rendszerek a magyar piacon

Szalay Dániel, 2003. szeptember 8. 18:55
[fsimage 1 left] A szoftveróriás magyar részlege hétfőn egy budapesti sajtótájékoztató keretében mutatta be a kifejezetten kisvállalatok számára szóló elektronikus vállalatirányítási rendszerét, a magyarul beszélő és a magyar számviteli törvényekhez és vállalati adottságokhoz igazodó Navision Standard megoldást. Ugyanezen rendezvény keretében mondta el Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója azt is, hogy már elérhető a középvállalatoknak való Navision 3.70 is magyar nyelven.
A Microsoft Business Solutions Hungary ERP üzletág vezetője, Ládonyi János a sajtóeseményen megemlítette, hogy a cég eddig is kínált vállalatirányítási rendszereket, de a megcélzott közönség hazánkban eddig csak a nagyvállalatok voltak. A Microsoft épp időben vezeti be a magyar piacra a kisvállalatoknak (Navision Standard) és középvállalatoknak (Navision 3.70) szóló megoldását, mert az EU-csatlakozás előtt különösen időszerűvé válik a kis- és közepes vállalkozások modernizálása, üzleti folyamataik dinamizálása a versenyképesség fenntartása érdekében - húzta alá Ládonyi János, aki szerint ugyan lehetnek a terméknek konkurensei, de a Navision termékeknek van néhány olyan különlegessége, ami miatt okkal lehet optimista az egy esztendővel ezelőtt a Navision céget felvásárló Microsoft a termék várható sikerét illetően.

A termék egyik különlegessége a termék implementálásával kapcsolatos költségek alacsony mivolta - hangsúlyozta az üzletágvezető. A kisvállalatok körülbelül 5 millió forintért kaphatják meg a szoftver licencét, és ebben már benne van az implementálás és a karbantartás ára is. A Navision Standard funkcióit a kisvállalatok üzleti igényeinek megfelelően, árazását pedig alapos piackutatás után alakította ki a Microsoft Magyarország - tette hozzá Takács Péter, a Microsoft Magyarország kis- és közepes vállalatokért felelős igazgatója.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a terméket elsősorban a 300-400 millió forint éves árbevételt elérő cégeknek ajánlják. A Standard megoldás a kiválasztott funkcionalitáshoz 1-8 egyidejű felhasználó számot kínál. A felhasználók testre szabott felülettel találkoznak a használat során, a rendszer alkalmazkodik az üzleti folyamatokhoz, és nem a cég folyamatait kell a szoftverhez igazítani.

A Navision Standardban pénzügyi, számviteli, értékesítési, beszerzési, készletgazdálkodási, ügyfélkezelési és alap termelési "granulátomok" kaptak helyet. Fontos információ, hogy - mint a sajtótájékoztatón elhangzott -, azok a cégek, amelyek bevezetik a kisvállalati megoldást, vállalatuk növekedésekor könnyedén áttérhetnek a közepes, majd a nagyvállalatoknak készített Microsoft-megoldásokra, amit a termékek "granulátumos" felépítése segít elő. Egyébként az Office-termékcsalád felé is van átjárás, integráltan használható a vállalatirányítási rendszer az MS Office alkalmazásokkal.

Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója megemlítette, hogy a Standard és a Navision 3.70 - a Microsoft Business Solutions többi termékéhez hasonlóan - nem közvetlenül a Microsoft Magyarországnál, hanem Certified Business Solutions Partners kategóriájú partnereken keresztül áll a felhasználók rendelkezésére. Újságírói kérdésre válaszolva Ládonyi János kitért rá, jelenleg 20 olyan Magyarországon tevékenykedő partnercég van, amelyik rendelkezik a megfelelő jogosítványokkal és szükséges szaktudással a termék bevezetéséhez, köztük olyan neves cégek is, mint például a Számalk és az Axis. (A teljes lista elérhető itt: http://www.microsoft.com/hun/BusinessSolutions/default.mspx

A Prím Online érdeklődésére elhangzott még az is, hogy a kisvállalatoknak szóló szoftvermegoldás bevezetése igen rövid időt vesz igénybe, 1-2 hónap alatt a rendszer testre szabása minden gond nélkül megoldható. A megoldás egyik különlegessége az egyszerűség, valamint a rendszer felhasználóbarát mivolta. Ládonyi János hozzátette, a termék használata nagyon könnyen megtanulható, de megkeresés esetén segítséget adnak a partnerek és a képzett konzulensek is. Erre azonban várhatóan csak nagyon ritkán lesz szükség, hiszen a termék könnyen kezelhető felülete ráadásul magyar nyelven is elérhető szeptember 1-jétől - zárta mondandóját Ládonyi János ERP üzletágvezető.

  • A Microsoft hét üzletcsoportjának egyike, a Microsoft Business Solutions többek között a korábbi Great Plains és a Navision cégek működését fogja össze. Mindkét vállalat az 1980-as évek eleje óta fejlesztett vállalatirányítási szoftvereket kis- és közepes vállalatok számára. A kapcsolódó cikkeink között megtalálhatja a két cég akvizíciójával kapcsolatos részleteket is.
Kulcsszavak: Microsoft Navision ERP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14