A Sharp bejelentette első 3D kijelzős notebookját

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 12. 09:00
A japán elektronikai cég egy olyan notebookmodellt mutatott be, amely újfajta kijelzőjének köszönhetően speciális szemüveg nélkül képes háromdimenziós megjelenítésre.
Az új notebook még az idei év vége előtt piacra kerül az Egyesült Államokban, valamint Japánban.

A PC-RD3D típusjelzésű notebook az első olyan készülék a Sharptól, amely a társaság 3D LCD technológiájára épül. Az új modell egyelőre elsősorban azon fejlesztőket célozza, akik a jövő háromdimenziós alkalmazásait szeretnék kifejleszteni. A társaság célja ugyanis, hogy a technológiát a közeljövőben széles körben elterjessze az IT-piacon.

"Ez a notebook azon tartalomfejlesztőket célozza, akik új üzleti, például CAD (számítógéppel segített tervezés) alkalmazásokat kívánnak készíteni a technológiához" - mondta Miyuki Nakayama, a Sharp egyik szóvivője csütörtökön. A készülék 2,8 GHz-es Intel Pentium 4-M processzort, 512 MBájt memóriát, 60 GBájtos merevlemezt, valamint GeForce 4 440 Go videóvezérlőt tartalmaz, közölte a Sharp.

A PC-RD3D 15 colos képátlójú, 1024 x 768 képpont felbontású LCD kijelzője átváltható a hagyományos és 3D megjelenítés között. A kijelző az oxfordi (Anglia) Sharp Laboratories of Europe által kifejlesztett háromdimenziós megjelenítési technológiát alkalmazza. A technológia során a társaság két külön LCD panelt épít egymás fölé, amelyből az egyik egy hagyományosnak mondható LCD kijelző, a második panel pedig a kijelző fényét irányítja. A 3D hatás úgy alakul ki, hogy a felhasználó bal szemébe más képet irányít a kijelző, mint a jobba.

A speciális kijelző jelentősen megemeli a notebook árát, amely kezdetben 2990 dollárba fog kerülni. Az új modell Japánban október 27-én jelenik meg, amelyet nem sokkal később az amerikai kiadás követ.
Kulcsszavak: notebook Sharp CAD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59