Új Sound Blaster hangkártyák

forrás Prim Online, 2003. szeptember 12. 09:11

[smallimage 1 left] A Creative bejelentette az új Sound Blaster Audigy 2 ZS hangkártyákat.
A kártyák olyan képességekkel rendelkeznek, mint 108 dB jel-zaj viszonnyal büszkélkedő, 24 bites felbontású ADVANCED HD a jobb minőségű felvételért és lejátszásért, filmekhez, játékokhoz akár 7.1 csatornán, az EAX ADVANCED HD, Dolby Digital EX és DTS-ES támogatásával. Másik jellemzője ezeknek a termékeknek a THX konzol, amely a hangszórók kalibrálásával az igazán körülölelő hangzásért felelős. A jó minőségű zenelejátszást az Advanced Resolution DVD-Audio támogatás biztosítja, akár 24 bites felbontással, sztereóban legfeljebb 192 kHz-es, vagy 5.1 csatornán 96 kHz-es mintavételezés mellett, a Windows Media 9 teljes mértékű támogatásával.

A Sound Blaster Audigy 2 ZS Platinum Pro egy funkciógazdag hangrögzítő megoldás zenészeknek és audiómegszállottaknak. A termék tartozéka egy külső csatlakozódoboz, amely minden bemenetet magában foglal, így szigetelve el ezeket a PC által okozott zajoktól, interferenciáktól. Egyszerre hat 24 bites felbontású, 96kHz mintavételezésű jelet képes rögzíteni, és a kártyán effektprocesszor, valamint sampler is található. Optikai és koaxiális S/PDIF be és kimeneti csatlakozó, három analóg vonalszintű bemenet (vagy két vonalszintű és egy mikrofon bemenet), teljes MIDI be- és kimenet, fejhallgató-kimenet, két FireWire csatlakozó (egy elöl, egy hátul), és fő hangerő szabályzó, mute nyomógombbal található a dobozon.

Ezzel a rendszerrel a stúdiózenészek egy vagy több gitárt, egy mikrofont vagy MIDI billentyűzetet csatlakoztathatnak, és rögzíthetik a felvételt digitálisan, optikai vagy koaxiális csatlakozáson keresztül – vagy csatlakozhatnak külsö AV erősítőkhöz, dekóderekhez. A FireWire port szupergyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és a külső eszközök, mint például DV kamerák, merevlemezek, CD írók között, ideálissá téve a rendszert multimédia-producereknek. A használatot megkönnyítendő egy vezeték nélküli távirányító is tartozik a rendszerhez.

A két modellhez adott eszközök és hangminőség-javító tulajdonságok egy része közös, mint például az Audio Cleanup, a pattogás és háttérzaj megszüntetésére, SVM, a visszajátszás hangerejét különböző albumok, lejátszási listák között intelligensen kiegyenlítő program, Time Scaling, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felgyorsítsák vagy lelassítsák felvételeiket a hangmagasság megváltozása nélkül, a Creative Karaoke Tool, ami kiszűri a fő énekszólamot a legtöbb közismert zenei formátumból, EAX Effects, ami valós idejű téreffektezést nyújt visszajátszás alatt, és a CMSS 3D, ami sztereo hang 7.1 csatornára keverését oldja meg.
Kulcsszavak: audio Creative

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50