Accenture-SAP IT-megoldások bankoknak és biztosítóknak

forrás Prim Online, 2003. október 3. 14:06

Az Accenture és az SAP megállapodást írtak alá bankoknak és biztosítótársaságoknak szánt IT-megoldások globális szintű, közös fejlesztéséről és értékesítéséről.
A két cég együtt még több lehetőséget kínál a pénzügyi szolgáltatócégeknek a működésükhöz szükséges informatikai termékek és szolgáltatások (standard és testre szabott megoldások, üzleti folyamatok outsourcing szolgáltatásai stb.) beszerzésére.

A megállapodás értelmében az Accenture és az SAP olyan átfogó megoldás- és szolgáltatásportfóliót dolgoz ki bankok és biztosítók számára, amely növeli működési hatékonyságukat, mérsékli üzemi költségeiket és javítja üzleti teljesítményüket. Kezdetben a portfóliót az SAP és az Accenture különféle üzleti funkciókat – pl. a biztosítási igények kezelését, a biztosítási kötvények adminisztrációját, az alapvető banki műveleteket, és a kockázatkezelést (pl. a Basel II követelmények kielégítését) – támogató, meglévő banki és biztosítási megoldásai alkotják.

Az SAP és az Accenture együttműködnek a pénzügyi szolgáltatások és megoldások forgalmazásában is – közös értékesítési és támogatócsapatokat hoznak létre a két cég munkatársaiból. A partnerek a jövőben az SAP különféle üzleti folyamatok (pl. a pénzügyek vagy a humántőke – HCM) kezelésére alkalmas ágazatközi megoldásait is közösen fogják értékesíteni és bevezetni.

Az Accenture lesz az SAP pénzügyi szolgáltatási megoldásainak preferált integrátora, és a két vállalat közös csapatot állít fel az SAP portfóliójának bevezetésére. Az Accenture ágazati jártasságára építve az SAP emelni szeretné azoknak a kurzusoknak a színvonalát, amelyeket pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos szoftvermegoldásairól szervez oktatóközpontjaiban ügyfelek részére.

Az Accenture lesz az SAP legnagyobb fejlesztési partnere a pénzügyi szolgáltatószektorban. A két cég ezen a területen – az Egyesült Államokban, Spanyolországban és Németországban – mintegy 800 főt kíván bevonni a közös munkába. A szakemberek országspecifikus megközelítést alkalmazva, együtt fogják összehangolni a megoldásportfóliót a bankok és biztosítótársaságok igényeivel. A partnerek által kidolgozandó fejlesztési ütemterv többek között a biztosítótársaságoknál használt kötvényadminisztrációs megoldások és a bankszektorban alkalmazott országspecifikus funkciók továbbfejlesztését is tartalmazza.

Az Accenture és az SAP a NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatform segítségével integrálni fogják szoftvermegoldásaikat a bevezetési költségek csökkentése és az ügyfelek által elérhető megtérülés felgyorsítása érdekében. Az SAP és az Accenture más, a pénzügyi szolgáltatószektort aktívan kiszolgáló szervezetekkel is tovább ápolják kapcsolataikat.

A megállapodás értelmében az Accenture – jelenlegi banki és biztosítási kínálatát kibővítve – üzleti folyamatok kihelyezésére irányuló (BPO) szolgáltatásokat is kínál majd a megoldásportfólió részeként.
Kulcsszavak: SAP Accenture outsourcing

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50