Intelligens Samsung mobilterminálok

forrás Prim Online, 2003. október 13. 14:34

A Samsung Electronics újraalkotta a mobilkommunikáció fogalmát a 2003.
évi DigitAll Inspiration kiállításon az innovatív, sokféle
szolgáltatást nyújtó mobiltelefonok széles skálájának bemutatásával.
Akár a legújabb televízióprogram vételéről, egy fontos e-mail
letöltéséről, vagy pedig fényképek készítéséről legyen szó, a Samsung
bemutatott egy mobiltelefont, amely bármely kommunikációs vagy
szórakoztatási igényt kielégít.
Az intelligens mobilterminálok (Mobile Intelligent Terminal) - egy laptop teljesítménye egy mobiltelefonba rejtve

A Samsung intelligens mobiltermináljai (MIT) arra készültek, hogy a felhasználók a legfontosabb adataikat mindenhová magukkal vihessék. Ezek a terminálok az egy évtizeddel ezelőtti laptopoknál nagyobb teljesítményt kínálnak az integrált nagysebességű vezeték nélküli kommunikáció lehetőségeivel kiegészítve. Ezen eszközök nem pusztán levelezésre vagy irodai dokumentumok szerkesztésére valók, hanem képesek multimédiás tartalom, például digitális zene vagy videoklip lejátszására is.

Az SPH-i700 típusjelű intelligens mobilterminál a Microsoft Pocket PC Phone Edition operációs rendszere köré épült, és tartalmazza a Pocket Office alkalmazást az üzleti igények kielégítéséhez, a Windows Media Player lejátszót a multimédiás fájlok lejátszásához és az MSN Messenger programot üzenetek küldéséhez. Az integrált CDMA 2000 1X vezeték nélküli kommunikációs modulnak köszönhetően az SPH-i700 szélessávú vezeték nélküli kapcsolattal tágítja e funkciók lehetőségeit. Emellett az eszköz egy elforgatható lencsés beépített VGA fényképezőgépet is tartalmaz, ezzel lehetővé téve a vásárlók számára az eszközzel készített fényképek vezeték nélküli eszközökön történő elküldését barátoknak és kollégáknak.

Az SGH-D700 típus egy Symbian OS operációs rendszerre épülő GSM/GPRS telefon, amely teljes multimédiás szolgáltatásokkal rendelkezik, beleértve a videoüzenetek és a moziklipek lejátszását. Emellett az eszköz elforgatható képernyővel és lencserendszerrel videorögzítésre is alkalmas, ezzel külön eszköz hordozása nélkül biztosítja a vásárlók számára a különleges pillanatok megörökítésének lehetőségét. Annak érdekében, hogy az SGH-D700 minden igényt kielégítő multimédiás szolgáltatásai a lehető legjobban kihasználhatók legyenek, a Samsung tervezői az MMC (multimédiás kártya) memóriabővítések támogatására is képessé tették a telefont. A kristálytiszta, 65 000 színű TFT LCD kijelző biztosítja a legjobb vizuális élményt.

Az SPH-i500 a Samsung legújabb Palm OS operációs rendszerre épülő terminálja. Ez a CDMA 2000 1X mobilhálózatokat is támogató intelligens terminál egy kagylóhéj formájú készülék, mely összehajtott állapotban 54 x 87 x 21,5 mm méretű. A mobiltelefon 65 000 szín megjelenítésére képes TFT LCD kijelzővel, két - elkülönített megjelenítő és rajzoló területekből álló - érintésérzékelő panellel, Easy Text Input szövegbevitellel, hangtárcsázás és hangrögzítő funkciókkal, valamint 16 szólamú csengőhangok lejátszásának képességével rendelkezik. A telefon egy teljes értékű Palm PDA, mely az összes Palm alkalmazással kompatibilis.

Mindezeken kívül az SPH-i500 gyorsabb és megbízhatóbb fájlátvitelt nyújt, mint eddig valaha. A beépített kommunikációs alkalmazások, valamint a külső fejlesztőktől származó internetböngészők és e-mail alkalmazások lehetővé teszik, hogy a mobiltelefon teljesen hordozható, minden funkciót egyesítő, vezeték nélküli webterminálként működjön.

Mobil szórakozás

A Samsung legújabb mobiltelefonjai nem csak intelligensek, hanem szórakoztatóak is. A gyártó legújabb mobiltelefonjai, az SGH-E715 és az SGH-P705, kompakt szórakoztatóeszközt rejtenek a kagylóhéj formájú házban.

Az SGH-E715 típus egy kompakt és könnyű kétfrekvenciás GSM/GPRS telefon beépített VGA fényképezőgéppel. Ez az egyedi összecsukható modell az elejére felszerelt fényképezőgéppel és belső antennával rendelkezik. A külső LCD kijelző keresőként használható, így a telefon kinyitása nélkül is elkészíthetők a felvételek. A fényképek díszítéséhez különböző tárolt képsablonok használhatók. A LED világítással felszerelt SGH-E715 eszközzel tiszta, éles képek készíthetők még sötétben is.

Az SGH-P705 típus egy teljes GSM/GPRS szolgáltatásokat nyújtó telefon és NTSC televízió egyben, amely elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy egy ing zsebében elférjen. A rendkívül kis méret ellenére az eszköz meglepő, 262 144 színű TFT LCD kijelzője valósághű képeket biztosít a vizuális élmény biztosításához. Ha egy jelenet hangulata magával ragadná, az SGH-P705 telefonnal a képek rögzíthetők, és elküldhetők az MMS szolgáltatást használó ismerősöknek. A telefon támogatja a 40 szólamú csengőhangokat, és beépített WAP 2.0 böngészőt tartalmaz, így a piac bármely más GPRS telefonjával felveszi a versenyt.
Kulcsszavak: Samsung mobiltelefon pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50