Érkeznek a Bluetooth PDA billentyűzetek

Tóth Kristóf, 2003. december 11. 08:22
A Think Outside bejelentése szerint a Bluetooth billentyűzetek referencia dizájn, és driver tervei már az OEM gyártóknál vannak, így 2004 márciusára már várhatóan több cég is piacra dobja saját megoldását.

A Think Outside ezzel párhuzamosan bejelentette a saját megoldását is, amely Stowaway Bluetooth Wireless Keyboard névre hallgat, és bármely kompatibilis okostelefonnal, vagy PDA-val használható. A teljes méretű, de összehajtható billentyűzet olyan referenciadizájnra épül, amely módosítható bármely OEM gyártó specifikációinak megfelelőre is, így felgyorsítva ezek piaci megjelenését. A modell kinézetre szinte teljesen megegyezik a már piacon lévő Ultra Slim Keyboarddal, és hasonlóképpen ebből is készül Palm, valamint Pocket PC kompatibilis verzió is.

A hivatalos megjelenési dátum 2004 márciusa ugyan, de ha a bolygók állása is kedvező lesz, akkor már korábban is találkozhatunk velük. Egyelőre az árát nem tudni pontosan, azonban szakértők nagyjából 150 dollár körüli árat saccolnak, ami itthon nagyjából 40 ezer forintos árnak felel majd meg. Konkrétabb specifikációk, és árbejelentés valószínűleg a januári CES keretein belül várható.

A billentyűzeteken kívül rengeteg más kékfog-eszköz is várható a jövő évre, mint például mutató eszközök vagy GPS egységek, amelyek tovább erősítik majd a technológia elterjedését, és alapvető funkcióvá válását a közép, és felsőkategóriás mobil eszközökben.

Kulcsszavak: billentyűzet pda Bluetooth

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50