Az EMC felvásárolta a VMware-t

forrás Prim Online, 2003. december 16. 17:21
Az EMC bejelentette, hogy megállapodást kötött a palo altoi székhelyű VMware vállalat felvásárlására egy 635 millió dolláros tranzakció keretében. A VMware, egy rohamosan bővülő magánkézben lévő szoftvervállalat, világelső az Intel alapú informatikai szoftverek terén. A felvásárlás függ a szokásos záró kikötésektől és a szabályozási jóváhagyásoktól. Az ügylet befejezése 2004 első negyedévében várható.

A VMware megvétele központi szerepet játszik az EMC stratégiájában, amivel segít a vásárlóknak a költségeik csökkentésében, valamint a műveletek egyszerűbbé tételében azáltal, hogy a heterogén IT infrastruktúrában virtualizációs technológiák alkalmazásával egyetlen közös tárolási és informatikai erőforrást hoz létre. A "Virtuális Információs Infrastruktúra" lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy üzleti igényeik változásával üzemen kívüli idő nélkül konfigurálják, illetve átkonfigurálják számítógépes alkalmazási és adattárolási környezetüket. Az EMC számításai szerint a VMware vezető poziciója a szerver virtualizációban és az EMC fejlesztései az adattárolás virtualizációjában erős alapot nyújtanak majd a következő generációs információ életciklus menedzsment megoldásokhoz.

A VMware technológiája lehetővé teszi, hogy több operációs rendszer - többek között Microsoft Windows, Linux és NetWare - fusson egymással párhuzamosan, egymástól függetlenül egyazon Intel alapú szerveren vagy munkaállomáson, és a futtatott alkalmazásokat mozgatni lehessen rendszerek között üzletmenet-megszakítás nélkül. Ezek a "virtuális gépek" megszakítás nélkül integrálódnak a már létező fizikai infrastruktúrába és felügyelő keretrendszerbe, így a felhasználók nekik elkülönített erőforrást látnak, miközben az adminisztrátorok vállalatszerte globálisan felügyelik és optimalizálják az erőforrásokat.

A felvásárlás lezárása után az EMC a Vmware-t szoftver leányvállalatként kívánja működtetni a palo altoi székhelyről, a VMware jelenlegi elnök vezérigazgatója, Diane Greene irányításával. A VMware továbbra is a VMware termékek és megoldások fejlesztésével, eladásával és szolgáltatásával foglalkozik majd.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50