Az EMC befejezte a VMware felvásárlását

forrás Prim Online, 2004. január 11. 11:37
Az EMC bejelentette a Palo Altó-i székhelyű VMware Inc. felvásárlási műveletének lezárását.
A VMware, egy rohamosan bővülő magánkézben lévő vállalat, világelső az Intel alapú informatikai szoftverek terén. A 2003. december 15-én bejelentett végleges megállapodás feltételei szerint az EMC egy kb. 625 millió USD értékű készpénzes tranzakció keretében vásárolta meg a VMware-t.

A VMware központi szerepet játszik az EMC stratégiájában, segíti ügyfeleit a költségeik csökkentésében, valamint a műveletek egyszerűbbé tételében azáltal, hogy a heterogén IT infrastruktúrában virtualizációs technikák alkalmazásával egyetlen közös tárolási és informatikai erőforrást hoz létre. A VMware vezető pozíciója a szervervirtualizációban és az EMC fejlesztései az adattárolás virtualizációjában erős alapot nyújtanak majd a következő generációs információ életciklus menedzsment megoldásokhoz.

Az EMC a VMware-t különálló szoftver divíziójaként működteti majd a Palo Altó-i székhelyről, a VMware volt elnök-vezérigazgatója, Diane Greene irányításával. A VMware továbbra is a VMware termékek és megoldások fejlesztésével, eladásával és szolgáltatásával foglalkozik majd, a VMware név, márka és termékek megtartásával.
Kulcsszavak: VMware EMC adattárolás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50