Megújul a CorelDraw

Sok új és javított trükk

Hûvös Imre, 2004. január 13. 12:29
...jelentették be tegnap a nemrég - nehézségei miatt - tulajdonost váltott cég székhelyén. A CorelDraw Graphics Suite 12 sok újdonsága közt bevezet egy úgynevezett "intelligens rajzeszközt", megnöveli a közvetlenül képernyős szövegszerkesztés lehetőségeit, javul a "snap to objects" funkció és sok más új vagy javított trükk könnyíti meg a felhasználó munkáját.

Az intelligens rajzeszköz fejlett mintafelismerő képességgel rendelkezik, így kérésre kézzel rajzolt görbéket simít, szimmetriákat, tükrözéseket alkalmaz. A bővített snap to objects választhatóan ragaszt körvonalhoz, középponthoz, csomóponthoz, érintőhöz, stb., összesen 10 jellemzőhöz. A dinamikus vezetővonalak szintén az eddig nem látott pontosságú relatív pozicionálást szolgálják. A közvetlen képernyős szövegszerkesztésnél a nagyítás mértékétől függetlenül helyben változtathatók a szövegjellemzők. Az új Unicode támogatás az alkalmazások közti dokumentumcserét segíti, és többek között lehetővé teszi több nyelv használatát egy projekten belül. Egy új export funkció az Office-szal való kommunikációt támogatja. Az új javítóecset rajzokon és tónusos ábrákon egyaránt hatásos.

A Corelt tavaly adták el 98 millió dollárért a Vector Capital stratégiai befektetőnek. Az új tulajdonos alatt a létszámot 18 százalékkal csökkentették és azt a döntést hozták, hogy a termékskálából a CorelDrawra és a WordPerfectre koncentrálnak.

Az új csomag február közepén kerül a boltokba 399 dollárért az új vásárlóknak, 179 dollárba kerül majd az upgrade és az oktatási intézmények 99 dollárért vehetik meg a csomagot.

Kulcsszavak: Corel multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50