Boltokban az Adobe FrameMaker 7.1

forrás Prim Online, 2004. január 15. 11:20
Az Adobe forgalomba hozta nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldásának frissítését, az Adobe FrameMaker program 7.1 változatát. A FrameMaker 7.1 által kínált továbbfejlesztett Extensible Markup Language (XML) állománykezeléssel és közvetlen dokumentum import, illetve migrációs szolgáltatásokkal a vállalatok hatékonyabban tudják hosszú, bonyolult dokumentumaikat gondozni. A FrameMaker az XML lehetőségeivel megkönnyíti a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, így például nyomtatásban, Adobe hordozható dokumentum formátumban (PDF) és a weben.

Egyszerűbben és gyorsabban lehet most a műszaki dokumentumokat importálni és FrameMaker 7.1-be átültetni. A feltételes szöveg szolgáltatással a szerzők egy dokumentum több változatát egyetlen XML forrásfájlban gondozhatják. A változatokat nyomtatás és PDF készítés előtt le lehet ellenőrizni és meg lehet tekinteni, valamint a felhasználók már az XML fájlok kereszthivatkozásait is kezelhetik. Mindkét szolgáltatás nagyobb rugalmasságot biztosít XML tartalmak szervezésénél és továbbításánál.

A Windows felhasználók az Adobe PageMakerben (6.5-7.0 verzió) és QuarkXPressben (3.3-4.1 verzió) készült műszaki dokumentumaikat közvetlenül FrameMaker 7.1-be ültetik át. Az új grafikus formátum támogatásával a Scalable Vector Graphics (SVG) egyetlen forrásként használható kiváló minőségű vektorgrafikához nyomtatott anyagokon, Adobe PDF-ben vagy a weben. A népszerű grafikus fájlformátumok kibővített támogatásával egyszerűbb az Adobe Photoshop állományokat közvetlenül FrameMakerbe importálni.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe FrameMaker 7.1 Windows és Sun Solaris változata már megvásárolható az Adobe áruházában a www.adobe.com címen. Macintosh felhasználók számára továbbra is a FrameMaker 7.0 vásárolható meg Mac OS 9 és OS X Classic környezetre egyaránt. További információk az alábbi címen találhatók: www.adobe.com/products/framemaker.

Kulcsszavak: Adobe DTP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50