Indulnak a Microsoft 2004-es szemináriumi sorozatai

Zsadányi Pál, 2004. január 27. 08:28
2003-ban a Microsoft hazai irodája hatalmas ismeretterjesztő programot valósított meg a TechNet, .NET szemináriumokkal, valamint a szoftver-bejelentési konferenciákkal. A 30 körüli esemény - a cikkíró véleménye szerint - mindjárt a sikeres Minden Tudás Egyeteme utáni teljesítményként értékelhető, de igen célzott, szakértő közönségnek. Csak remélni lehet, hogy az idén is lesz ereje folytatni ezt a missziót, ha nem is ekkora méretekben. Két előadásra már megjött a meghívó.
Microsoft Longhorn előzetes, fejlesztőknek

A hó végén, január 30-án lesz az első rendezvény, a Longhornnak, a következő generációs, .NET technológiájú asztali Windows platformnak a bemutatására. A maratoni hosszúságúra (!) tervezett előadás célja a fejlesztők korai tájékoztatása a Longhorn alkalmazások készítése kapcsán figyelembe veendő fejlesztői információkról. Az előadások angol nyelven folynak, de szinkrontolmácsolás is lesz. Az előadók a Microsofttól: Lester Madden, Hans Verbeeck és Nigel Watling, akik a Microsoft EMEA fejlesztői platform stratégiák csoportjának szakértői, míg David Chappell és Clemens Vasters, a Microsoft-tól független tanácsadók.

"Longhorn" kódnéven a Windows teljesen új generációját fejleszti a Microsoft. Új abban, hogy ez az első olyan operációs rendszer, amelyet ún. menedzselt kódban készítenek. Új abban is, hogy elsőként fogad be merőben más tároló alrendszert (ennek kódneve "WinFS"), amely a legkülönbözőbb típusú adatok tárolását egységesen kezeli. Szintén új abban, hogy elsőként támogatja a természetes keresést (Natural UI), a lekérdezési szövegekre jellemző ellentmondások többségének automatikus feloldásával. Mindemellett a Longhorn az első operációs rendszer, melyet eleve a biztonság és az ún. hiteles számítástechnika (trustworthy computing) igényei szerint készítettek, már az alapoktól kezdődően. További részleteket a letölthető, angol nyelvű összeállításból tudhatunk meg.

A részvétel már csak azért is tanácsos, mert az előadásokról, a korábbi hagyományokkal ellentétben, nem készül videofelvétel!!!

ADsecurity - Biztonsági Továbbképzés

Az egyébként 50.000 forintos tanfolyam, amelynek az árát a Microsoft átvállalja, az Active Directory címtár biztonsági rendszerének az alapos ismertetését szolgálja. Az ugyancsak maratoni hosszúságú (9 órás) szemináriumra február 5-én kerül sor.

A Microsoft az elmúlt év végén elindította Security Mobilization elnevezésű programját. E program keretében kívánja felhívni partnereinek és felhasználóinak a figyelmét - és egyben szeretne minél több tudást átadni számukra - az informatikai értelemben vett biztonsággal kapcsolatban.

A jelszó: "...a biztonság nem állapot, hanem folyamat !..."

Ennek a jelmondatnak megfelelően szeretné a cég, ha a Microsoft platformot használó ügyfeleik megfelelően készítenék elő informatikájukat, egy magasabb biztonsági szintet is lehetővé tevő rendszer kialakításához. Mivel a Microsoft alapú rendszerek alapja az ACTIVE DIRECTORY, így a biztonsággal foglalkozó eseménysorozat első előadása ezzel a témakörrel kíván részletesebben foglalkozni.

Az előadás tehát Active Directory ismereteket tételez föl és angol nyelven folyik, John Craddock előadásában, de szinkrontolmács itt is lesz.

Mindkét rendezvény helye a már bevált Lurdy Ház Hollywood Multiplex mozijának infrastruktúrája lesz. A jelentkezésekkel már igyekezni kell!

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50